[Foto's] Geopend: De Gele Kanarie in R'dam

[Foto's] Geopend: De Gele Kanarie in R'dam

Onlangs openden de deuren van De Gele Kanarie in Rotterdam. We spreken met mede-eigenaar Dave Heijnen, ook bekend van de horecazaken Weena, Bokaal en PIX, over het nieuwe bier- en spijsparadijs. Bekijk foto's van De Gele Kanarie onder dit bericht.

"Dit is een nieuw bruisend stukje Rotterdam. We zijn een stadscafé waar naast het lekkere eten en drinken, vooral beleving centraal staat", vertelt Heijnen. Dit komt onder andere tot uiting in de brouwerij. "We zijn één van de eerste horecazaken met een serieuze brouwerij. Er zijn natuurlijk wel veel brouwerijen met een beetje horeca, maar bijna niet andersom. De brouwerij is vanaf de begane grond goed te zien door een glazen vloer, maar ook als je naar de toiletten gaat moet je bijna door de brouwerij heen. We wilden altijd al graag ons eigen bier brouwen, net als dat een slager zijn eigen vlees slacht en een bakker zijn broden bakt." 

Podium
Letterlijk op de brouwerij is een klein podium gebouwd. Heijnen: "Vanaf september gaan we hier programmeren. We worden geen poppodium, maar zullen wel ons best doen om veel leuke dingen te programmeren. Niet alleen muziek, maar ook pubquizen, bingo's of exposities." Daarnaast is er een grote open haard waar gasten omheen kunnen zitten, een terras en een bar van 10 meter lang.

Rotterdamse cabaretier
De naam van de zaak komt van Martin van Waardenberg (Rotterdamse cabaretier), die in een sketch verwijst naar een biertje. Heijnen: "Het biertje noemt hij De Gele Kanarie. We wilden graag een naam die Rotterdams is, de lading dekt en die we als persoontje kunnen inzetten. De Gele Kanarie heeft zijn eigen bier, zijn lievelingseten en een leuke dansavond."

Menukaart
Over het menu zegt Heijnen: "We hebben een menukaart met allerlei herkenbare eenvoudige gerechten, geen tierelantijnen, de porties zijn groot en vriendelijk geprijsd. Het zijn gerechten die iedereen kent, maar weer op een toffe manier gepresenteerd. De bierkaart bestaat naast ons eigen gebrouwen bier uit allerlei bieren van bevriende Nederlandse brouwerijen. Maar je kunt uiteraard ook terecht voor lekkere wijnen, mixdrankjes of koffie."

Design huisstijl, logo en vormgeving: Offff Studio.
Interieur: i.s.m.: Omnii Design

Artikel delen