[Foto's] Geopend: De Restauratie in Eindhoven

[Foto's] Geopend: De Restauratie in Eindhoven

De centrale hal van het compleet gerenoveerde station in Eindhoven heeft er met de opening van café en brasserie De Restauratie een zeer elegante horecazaak bij. Eigenaar is catering- en horecabedrijf Albron. Paul Linse van Studio Linse werd ingeschakeld voor het design. Bekijk de beelden van het nieuwe bedrijf onder dit bericht.

Albron ziet het station van Eindhoven als een echte ontmoetingsplek én een iconische locatie. Woordvoerder Jorrit Meijer: “Dit is immers de historische bakermat van nijverheid en de maakindustrie. Met De Restauratie willen we het ambacht van vandaag weer laten herrijzen. Niet met de pioniers van toen, maar met lokale ondernemers van vandaag.” In plaats van een menukaart is daarom bjivorobeeld gekozen voor een Courant waarin met storytelling de verhalen achter de producten op de kaart worden verteld. De trots Eindhoven staat daarmee centraal bij De Restauratie.

Originele elementen
In De Restauratie, die te vinden is in een monumentaal pand uit de jaren '50, worden originele elementen en stijliconen gecombineerd met moderne gemakken. Nieuw ontworpen zijn onder andere de lampen, banken en counter, terwijl diverse andere elementen juist gekoesterd zijn gebleven. Voorbeelden daarvan zijn gerestaureerde kroonluchters. Designer Paul Linse noemt het een 'monolitisch en helder ontwerp van eenvoud en transparantie'.

Transistorradio
Linse: "Wij hebben een ruimte van de beroemde monumentale ‘transistorradio’ van Eindhoven, zoals het stationsgebouw ook wel wordt genoemd, verbouwd tot een uitnodigende brasserie. De stoelen van de honderd jaar oude producent en leverancier Gispen van toen staan er weer te pronken op de lichte terrazzovloer."

​In ere hersteld
Daarmee is De Restauratie in ere hersteld, maar wel met een moderne twist. Overigens werd onlangs het station van Eindhoven ook officieel heropend na een grondige renovatie. DeRestauratie.com

Design: Studio Linse

Artikel delen