Deze 3 nieuwe vakantieparken in Nederland openen in 2023

nieuwe vakantieparken

Deze 3 nieuwe vakantieparken in Nederland openen in 2023

Dat de horeca altijd in beweging is, blijkt wel: er komen weer een aantal mooie, nieuwe vakantieparken aan. Wat kunnen we in 2023 verwachten? In dit overzicht presenteren we drie projecten om naar uit te kijken.

Tekst: Iris Kranenburg  

Roompot Lakeside Resort Brielle in Zwartewaal – juni 2023 

In het Zuid-Hollandse Zwartewaal opent Roompot binnenkort Lakeside Resort Brielle, aan het Brielse Meer. Er komen 160 huisjes, een restaurant, strandje en centrumgebouw. Alle woningen zijn gasloos en met een duurzame, houten gevelbekleding afgewerkt. Het is overigens niet het enige nieuwe park van Roompot. Het bedrijf opende in april Beach Resort Brouwersdam in Scharendijke en later dit jaar komen er parken in de Côte d’Azur en de Belgische Ardennen. Binnenkort neemt Roompot Landal GreenParks over. Daarna zijn er ruim 300 vakantielocaties in 11 landen, waarvan 147 in Nederland. 

Roompot Brielle_1 Roompot Brielle_2


Roompot Lakeside Resort Brielle in Zwartewaal

Dormio Resort Nieuwvliet-Bad – juli 2023

Het nieuwste vakantiepark van Dormio opent op 1 juli in het Zeeuwse Nieuwvliet-Bad. Er komen 124 duurzame huisjes die zijn geïnspireerd op Zeeuwse boerderijen en visserswoningen. Zoals: ‘poolwoningen' (met verwarmd binnenzwembad), ‘petswoningen’ (huisdiervriendelijk met omheinde tuin, voederbakjes en hondendouche) en kidswoningen. Ook komen er een restaurant, receptie met minimarkt, binnen- en buitenzwembad, een kidsclub en speelstrand. Dormio opent later nog parken in Medemblik, Exloo, Zoutelande (inclusief hotel), Maasbommel en aan het Veluwemeer. Het bedrijf heeft twaalf resorts en hotels in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje.  

Dormio Resort Nieuwvliet-Bad
Dormio Resort Nieuwvliet-Bad

Dutchen Sanduyn in Camperduin – zomer 2023

Dutchen Bijzondere Vakantieverblijven opent dit jaar het luxe Sanduyn bij Camperduin, met beachlodges die passen in het Schoorlse duinlandschap. Er kan gekozen worden voor lodges met buitenkeuken en/of hottub. Op dit moment heeft Dutchen tien parken. Op de planning staan dit jaar: Park de Zeegser Duinen in Zeegse, Sanduyn in Camperduin en Waterlodges Naut aan de Zeeuwse Delta bij Oude-Tonge. Dutchen heeft ook twee hotels in Bloemendaal, opende onlangs Heavens Hotel in Hoorn én werkt aan een hotel op Terschelling. 

Dutchen Sanduyn in Camperduin
Dutchen Sanduyn in Camperduin
Artikel delen