Deze 7 vakantieparken zijn net open én de moeite waard

Tags: hotel

Deze 7 vakantieparken zijn net open én de moeite waard

Wie verblijft op het gloednieuwe vakantiepark Molenwaard in Ottoland, bevindt zich in een waar kinderwalhalla. Een regelrechte hit. Ga je liever met een groep vrienden op pad? Pak dan de pont vanaf Zuid-Beijerland naar Tiengemeten. De nieuwe trekpleister is daar het hippe TinyParks. Tot slot Dormio Resort Maastricht: een mini-dorp met luxe huisjes, wellness en horeca. Het zijn slechts drie voorbeelden van een set nieuwe, onderscheidende vakantieparken. Bekijk hier een lijst van 7!

Tekst: Iris Kranenburg en Sanne Lafleur
Openingsfoto: Cuber, The Unbound en Molenwaard

1. Molenwaard in Ottoland

Vakantiepark Molenwaard bevindt zich aan de rand van het dorp Ottoland, in het hart van de Zuid-Hollandse polder. Het park opende in mei 2021 en beschikt over tweehonderd kleurrijke boerderijen, chalets en safaritenten. De accommodaties zijn allen gethematiseerd in de stijl van Fien & Teun.  Het is een geliefde plek voor ouders met jonge kinderen.

Bij aankomst ontvangen kinderen hun eigen polderpaspoort, waarmee ze van alles kunnen leren over de omgeving. Bovendien hebben gasten onbeperkte toegang tot de Speelschuur en Avonturenboerderij Molenwaard. Eigenaar van het park is Michael van Hoorn.

Molenwaard (1) groot
Molenwaard in Ottoland

2. Dormio Resort Maastricht 

Na jaren bouwen is Dormio Resort Maastricht, onderdeel van de bekende aanbieder Dormio, af. Het resultaat? Een mini-stad met luxe huisjes gelegen aan echte straten en pleinen, Michelin-sterrenrestaurant Rantrée en andere horeca. De accommodaties variëren van luxe penthouses, appartementen en een torenwoning. 

Het modern vormgegeven Castellum is het prestigieuze sluitstuk van het resort. Het luxueuze kasteelcomplex omvat drie gebouwen, elk met een eigen binnenzwembad. Castellum grenst aan het nieuwe Wellnessresort Maastricht, een luxe spa-wellnesscentrum met buitenzwembad, binnentuin en uitgebreide faciliteiten.

Openingsfoto Dormio Resort Maastricht groot-1
Dormio Resort Maastricht

3. TinyParks in Tiengemeten

Wie vanaf Zuid-Beijerland het pontje neemt, komt op het eiland Tiengemeten. De camping en herberg op het eilandje Tiengemeten werd overgenomen door Patrick Ligthart en Jochem Verheul. Zij transformeerden het tot het hippe TinyParks Cast Away. Het festivalachtige concept is vooral bedoeld voor een jonge stedelijke doelgroep.

Gasten slapen in luxe tenten of in één van de nieuwe hotelkamers in de herberg. Ook is er een camping voor eigen tentjes. Het verbinden van de gasten staat centraal. Zo is er dagelijks een TinyParks Family Diner, waarbij gasten helpen koken en aan een lange tafel met elkaar eten. Ook worden er avonden georganiseerd met livemuziek, sjoelen en een silent disco en is er een restaurant. Naast deze locatie is er ook nog een vestiging in Drenthe en de Ardennen. De ondernemers willen gaan groeien met het concept.

TinyParks-Cast-Away-1536x865-1 groot
Tiny Parks Tiengemeten

4. Brinckerduyn in Appelscha

Het kleinschalige Brinckerduyn in Appelscha heeft 34 luxe en duurzame prefab huisjes van Unbrick, inclusief buitenkeuken, privé-zwembad, jacuzzi en sauna. Het 'green boutique-concept' staat voor luxe, kleinschalige aandacht en natuur. De 34 vakantiewoningen zijn gemaakt van hout en natuurlijke, hernieuwbare materialen en bieden tegelijkertijd innovatieve faciliteiten aan zoals klimaatregeling. 

Het Brinckerduyn Clubhuis is een geautomatiseerde winkel en het startpunt voor georganiseerde activiteiten, waaronder educatie rondom eten en drinken. Op het park zijn tevens padelbanen, hockey- en voetbalvelden, een outside gym en er is een bezorgservice met streekproducten en wijnen.

Brinckerduyn (2) groot Brinckerduyn (3) groot


5. Cuber in Hoenderloo

Cuber in Hoenderloo, een samenwerking tussen Break Away Concepts en Roompot, heeft strak ontworpen huisjes met de services van een goed hotel. Gasten checken in met hun smartphone en bedienen hiermee ook de lichten en zonnewering. Door de grote glazen pui kunnen gasten genieten van de zwijnen en herten die rond de ultrastrakke containersuite paraderen. Via de app kunnen gasten gemakkelijk ontbijt op bed bestellen en een lokale gids regelen voor een fietstocht over de Veluwe. Bij de buitenhaard kunnen gasten genieten van de sterren en een goed glas wijn. 

Cuber (1) groot
Cuber in Hoenderloo

6. The Unbound in Amsterdam

The Unbound is een combinatie van hotelsuites en cabins aan het groene rafelrandje van Amsterdam. Opgezet door Ton van Oosten en Pebbles Gockel. Op deze locatie kun je ontspannen met een glas champagne in de hottub bij je eigen huisje, genieten van een verfrissende duik in het meer na een saunabezoek of zelf pizza's bakken de buitenoven. Dankzij de cabin-service hoef je niet naar buiten voor ontbijt, wijn of diner, al is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de gezellige lobby-bar, de shop met smaakvolle gadgets en het restaurant met groenten uit de naastgelegen moestuin. 

The Unbound (3) groot

7. Qurios in Gulpen

Roompot opende het duurzame Qurios in Gulpen, met 185 cottages waar het Limburgse heuvellandschap is opgenomen in het design. Voorheen stond op die plek het verouderde vakantiepark Eurerem. Nu staan er 185 huisjes voor twee tot tien personen.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Qurios. Zo is deze locatie volledig gasloos, is het heuvellandschap geïntegreerd in het ontwerp, zijn er groene daken en zijn er drie keer zo veel bomen aangeplant dan er gerooid moesten worden. Van de kap zijn meubels gemaakt die overal op het park zijn terug te vinden.

Qurios-3-1030x688

 

Artikel delen