Dit zijn de 5 beste beachclubs van Nederland

5 beste beachclubs van Nederland - header
Tags: terras

Dit zijn de 5 beste beachclubs van Nederland

Nog even en de stranden stromen weer vol. Veel mensen vragen zich af: wat zijn de beste strandpaviljoens van Nederland? De jaarlijkse Strandverkiezing, georganiseerd door de vereniging Strand Nederland, geeft daarop antwoord. Dit was afgelopen editie de top 5. 

Tekst: Iris Kranenburg en Sanne Lafleur 

1. Sjoerd op Ameland 

Paviljoen Sjoerd op Ameland werd tijdens de afgelopen Strandverkiezingen verkozen tot Beste Paviljoen van 2022.  Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over de gastvrijheid en de kwaliteit van paviljoen Sjoerd. In het juryrapport staat: “Niet voor niets draait dit paviljoen al jaren mee bij de kanshebbers voor het Beste Paviljoen dankzij goede beoordelingen en enthousiaste gasten die massaal stemmen op dit bedrijf. De ondernemer achter Sjoerd zet zich daarnaast in voor zijn collega’s in de belangenvereniging en maakt zich echt hard voor een schoon strand rónd de zaak en een topproduct ín zijn zaak. Duurzaamheid, ondernemerschap en kwaliteit zijn hier allemaal van een uitzonderlijk hoog niveau.”

 

2. Surf en Beach in Katwijk 

Dit jaarrond strandpaviljoen in Katwijk werd tijdens de Strandverkiezingen uitgeroepen tot Beste Paviljoen van 2022 in de provincie Zuid-Holland én eindigde als tweede in de landelijke lijst. De eigenaren zijn Stefan en Sandra van As. Zij begonnen in 2009 en namen toen Strandpaviljoen de Westerkim over. Op een later moment is de naam veranderd naar Strandpaviljoen Surf en Beach. Fijn zijn de haardjes op het terras voor de koude zomeravonden en het strandterras, waar gasten met hun voeten in het zand kunnen genieten. Bijzonder in het aanbod is de verhuur van strandhuisjes aan maximaal zes personen per huisje. De huisjes bevatten drie slaapkamers. 

Surf en beach 2 groot
Surf en Beach, Katwijk

3. Dok 14 in Cadzand  

In Zeeland werd Dok 14 uit Cadzand uitgroepen tot het Beste Paviljoen van de provincie. In de landelijke lijst eindigde het paviljoen op de derde plek. Bert-Jos Ooijen is trotse eigenaar van Dok 14. Het is fantastisch als je je passie dagelijks kunt uitoefenen. Ik heb het geluk met een fantastisch team om me heen en met z’n allen streven we naar het hoogst haalbare: de gast ontvangen in een heerlijke ambiance met goede kwaliteit eten en drinken en we gaan er met z’n allen voor om de gast gelukkig de deur uit te laten gaan.” Over Cadzand zegt hij:Om dit dan in Cadzand te kunnen doen is helemaal mooi. Cadzand is enorm in beweging. Er wordt enorm veel verbouwd en bijgebouwd. Het toerisme floreert en daar plukken wij absoluut de vruchten van.  

DOK 14 1 groot DOK 14 3 groot

 

4. Beachclub Perry's in Renesse

Dit strandpaviljoen mag zich de vierde beste strandzaak van Nederland noemen en werd tweede in de provincie Zeeland, bleek tijdens de uitreiking van de afgelopen Strandverkiezingen. De hotspot is al meer dan 27 jaar een begrip in Brouwersdam en omstreken. Het interieur brengt een Noord-Afrikaanse sfeer naar het Noordzeestrand, maar heeft ook iets weg van een bruin café.  Gasten kunnen hier terecht voor ontbijt, lunch en diner met op de menukaart internationale vlees- en visgerechten. Ook voor feesten en partijen of om te zonnen op loungebedjes staat Perry's paraat. Onder het motto: 'welcome to Perrydise' maken ze het mogelijk om niet over de grens te hoeven om toch op een tropische bestemming te kunnen vertoeven. 

 

5. Woodstock '69 in Bloemendaal 

Het legendarische strandpaviljoen Woodstock ‘69 won tijdens de Strandverkiezingen de prijs voor het Beste Paviljoen van Noord-Holland. Daarnaast werd de horecazaak vijfde in de landelijke lijst. Voor een unieke festivalbeleving ben je bij dit paviljoen aan het goede adres. De jury en gasten waarderen het paviljoen om de sfeer en de eigenheid. "Te gast zijn bij Woodstock is meer dan een bezoek, het is een ervaring. De ondernemers achter Woodstock zorgen al sinds jaar en dag voor een vriendelijke, vrije en uitbundige sfeer, mét respect voor de omgeving." Bijna dertig jaar geleden begon het avontuur met drie vrienden die de droom hadden om een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt en het niet uitmaakt wat je bent of wat je doet. Door de jaren heen is Woodstock een goed geoliede machine geworden, maar die 'no-nonsense' mentaliteit is onveranderd gebleven. 

Woodstock 1 groot Woodstock groot
Artikel delen