Dormio transformeert Tummers in Valkenburg tot wijnhotel

Dormio transformeert Tummers in Valkenburg tot wijnhotel

Dormio Group heeft het viersterren Hotel Tummers in Valkenburg overgenomen. Het gerenommeerde familiehotel wordt getransformeerd tot een exclusief wijnhotel. In samenwerking met wijnproducenten uit het Mergelgebied wordt invulling gegeven aan het wijnconcept. Dormio Wijnhotel Valkenburg opent vóór komende zomer haar deuren.

Transformatie tot exclusief wijnhotel

De vernieuwing van Dormio Wijnhotel Valkenburg is inmiddels gestart. ‘We willen de karakteristieke kwaliteiten van het familiehotel uitbouwen en exclusief vormgeven met het wijnthema’, aldus Roel de Boer - CEO Dormio Resorts & Hotels. Het wijnthema zal worden doorgevoerd in het hele hotel en in de hotelkamers, waarvan een aantal ook over wellnessfaciliteiten zal beschikken.

Wijnproducenten uit het Mergelgebied zullen een toonaangevende rol spelen in het nieuwe wijnhotel. Alle gepresenteerde wijnen zijn afkomstig van samenwerkende wijnbouwers en -producenten uit de streek. Zo zullen er straks meer dan honderd verschillende wijnen te ontdekken zijn in Dormio Wijnhotel Valkenburg.

Dormio trots op de ontwikkeling van wijnhotel

Het huidige Hotel Tummers van de gelijknamige familie Tummers bestaat meer dan 80 jaar en is een begrip in Valkenburg en omstreken. Het hotel ligt prominent tegenover het oudste nog in gebruik zijnde treinstation van Nederland, middenin toeristisch Valkenburg en is omgeven door het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. ‘Wij zijn erg trots op de overname van dit gastvrije en gerenommeerde hotel’, aldus Roel de Boer. Met de aankoop van dit viersterrenhotel voegt Dormio een vierde hotel toe aan haar portfolio.

Over Dormio Group

Dormio Group bestaat uit drie bedrijfsonderdelen. Dormio Leisure Development BV ontwikkelt sinds 2001 vakantieresorts en hotels in Europa en staat bekend om nieuwe concepten die passen bij de (natuurlijke) omgeving van de projectlocatie. Dormio Investments BV bemiddelt en verkoopt recreatief vastgoed in binnen- en buitenland. Dormio Resorts & Hotels BV exploiteert en verhuurt vakantieaccommodaties op resorts en in hotels in eigen beheer en in samenwerking met een aantal grote distributiepartners, waaronder TUI, Belvilla, Booking.com en Airbnb.

Op de hoogte blijven van alle trends in de horeca? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Artikel delen