Dormio Wijnhotel Valkenburg is met een wijnbar, -winkel en -restaurant een heus wijnwalhalla

Dormio Wijnhotel_Kaja

Dormio Wijnhotel Valkenburg is met een wijnbar, -winkel en -restaurant een heus wijnwalhalla

Veel mensen kennen Dormio als aanbieder van vakantieparken. Maar sinds kort heeft het bedrijf ook een hotel. En niet zo maar een hotel: in Dormio Wijnhotel Valkenburg ademt álles wijn. Van kamerinrichting tot wijnbar. In het hotel is zelfs een heuse wijnwinkel te vinden. Niet zo gek dus dat het hotel werd genomineerd voor de Entree Awards 2022 in de categorie ‘Best new hotel < 50 rooms’. Bekijk foto's van het hotel onder dit bericht.

Don van Schaik is CEO van Dormio. Over het nieuwe Wijnhotel zegt hij: "Ons hotel beschikt over 44 kamers, suites en studio’s, een wijnrestaurant, wijnwinkel én wijnbar. Elk van de kamers vertelt een eigen verhaal. We hebben onze wijnpartners betrokken bij het interieur en de uitstraling. Ze konden een kamer adopteren, eigen ideeën inbrengen en sfeer creëren vanuit hun wijndomein." Het hotel is volgens hem onderscheidend. "Zonder sterk thema, geen succesvolle formule."

Van formule naar interieurontwerp

Hoe is de formule vertaald naar een interieurontwerp? Dat vragen we aan Marc Schwarte van Kaja Interieurs. “We hebben antwoord gegeven op de vraag: hoe ziet dat er dan uit en hoe richten we dit in qua meubilair? We hebben geïmproviseerd tijdens de verbouwing van het bestaande pand en richting de oplevering van het interieur."

Dormio Wijnhotel_Kaja_Adv_6

 

Een echte wijnwereld

Marije de Goede, interieurdesigner bij Kaja Interieurs, vertelt over dit unieke hotel- en interieurconcept: “Wanneer je onder de boog van staal naar binnen loopt in dit boutique hotel, loop je een heuse wijnwereld binnen. Vijf woorden die mij bij dit interieur geïnspireerd hebben; bourgondisch, karakteristiek, chique, laagdrempelig en hip. En natuurlijk wijn. Bijzonder aan dit project was dat verschillende wijnproducenten een deel mochten inrichten. Door al deze karakters samen te voegen ontstaat er een soort van levendig wijnmuseum."

"Al sparrend zijn we tot een uniek concept gekomen. Misschien geen traditioneel ontwerpproces, maar wel een proces dat heeft geleid tot een ontwerp met een 100% eigen karakter en een prachtig Wijnhotel. Door ruwe, industriële en natuurlijke materialen op de juiste manier te combineren met veelzijdige wijnbeleving is er een luxe, toegankelijke en open sfeer gecreëerd. Zo ontdekken gasten elke keer weer wat nieuws in het interieur en blijft ieder bezoek speciaal en bijzonder.”

Dormio Wijnhotel_Kaja_Adv_1 Dormio Wijnhotel_Kaja_Adv_4
Dormio Wijnhotel_Kaja_Adv_5 Dormio Wijnhotel_Kaja_Adv_2
Artikel delen