Preview: DoubleTree by Hilton Sittard

Preview: DoubleTree by Hilton Sittard

Het eerste Hilton-hotel buiten de Randstad opent medio 2021 in het centrum van Sittard. Met de internationale allure en boetiekuitstraling van wil eigenaar Martin Hendricks zakelijke gasten in de regio aantrekken. In het magazine Trending Topics (zie onder) geven we alvast een preview van DoubleTree by Hilton Sittard.

Wat?

DoubleTree by Hilton Sittard is een luxe, zakelijk boetiekhotel. Het krijgt ook een restaurant en ‘ouderwetse’ lobbybar in chique salonsfeer.

Wie?

DoubleTree by Hilton SittardExploitant is Martin Hendricks. Zijn bedrijf Black Label Hotels heeft al het gelijknamige hotel in Valkenburg en Hotel Merici in Sittard

Waar?

In een monumentaal schoolgebouw uit 1908 in hartje Sittard. Volgens geboren Sittardenaar Hendricks een perfecte locatie. “Sittard is een vergeten hotelstad, met een enorm zakelijk achterland. Grote bedrijven als DSM en Sabic zijn hier gevestigd en brachten voor corona veel zakelijke gasten naar deze regio, vooral naar Maastricht. Het charmante Sittard is een aantrekkelijk alternatief.” Om die zakelijke gasten aan te spreken, zocht hij samenwerking met grote internationale hotelmerken. “Ik had het niet verwacht, maar ik kon uiteindelijk kiezen met wie ik in zee wilde. We zien in deze regio een sterke opkomst van de leisure gast en binnenlands toerisme, maar de hoop is dat de zakelijke markt snel terug gaat komen op een acceptabel niveau.”

DoubleTree by Hilton Sittard

Hendricks: “DoubleTree by Hilton past bij het scholencomplex. Hilton geeft ons de vrijheid om zelf keuzes te maken voor leveranciers en interieur.” Wel moet het hotel voldoen aan de kwaliteitseisen van Hilton. “Zo is de geluidsdemping tussen kamers hoger dan gebruikelijk en krijgt Hilton ruim de tijd om te testen of we conform hun standaarden werken. Dat heeft wat voeten in aarde, maar we zijn er trots op. We zijn ervan overtuigd dat een brand als DoubleTree by Hilton ons een extra push zal geven.”

Interieur

“Het complex heeft een Engelse, koloniale sfeer”, zegt Hendricks. “Daar verwijst onze designer Arnie van Dun naar door bijvoorbeeld bamboe door te trekken in het interieur. Ook de oorspronkelijke zachtgroene en gele kleuren komen hier en daar terug. Maar bij dit statige pand hoort geen trendy interieur. We houden het bewust rustig.”

Wanneer?

“We mikken op medio 2021.”

Trending Topics

Deze preview verscheen ook in Trending Topics: het glossy, dubbeldikke bewaarmagazine vol met trends, interviews en inspiratie dat op 1 februari uitkwam. Entree maakte dit trendmagazine in samenwerking met Horecava. Het bijna 250 pagina’s tellende magazine gaat in op de verwachtingen voor het komende jaar, op het gebied van thema’s als food, bier, technologie, personeel en design.

 

Artikel delen