Karaoke-bar Duke of Tokyo heeft nieuwe locatie geopend in Rotterdam

duke of tokyo

Karaoke-bar Duke of Tokyo heeft nieuwe locatie geopend in Rotterdam

De derde locatie van karaokebar Duke of Tokyo is geopend, aan het Hofplein in Rotterdam. Naast het zingen in acht privé-karaokekamers en sippen aan cocktails, kunnen gasten ook eten in het bijbehorende restaurant 'Izakaya DUKI’. De eerste twee locaties zijn te vinden in Utrecht en Amsterdam. Het is de grootste locatie tot nu toe. Eigenaren zijn Has Peter Sengers en Wessel Kruyt, samen met hun Britse compagnon Ben Warren.

 

Foto's: o.a. Tatiana van Waveren en Alex Pander

Over de locatie in Rotterdam

In Duke of Tokyo kunnen gasten samen met vrienden, collega’s of familie een karaoke-booth huren. Daar zingen ze minimaal twee uur lang mee met hun favoriete nummers. Van Nederlandstalige muziek en ABBA tot Britney Spears en Justin Bieber. Snacks en drankjes zijn te bestellen via een tablet. Karaokebooths zijn te huur voor 4 tot en met 25 personen. Na het zingen hoeven gasten niet naar huis, want van donderdag tot en met zaterdag staan er in de bar DJ’s te draaien.

"We willen dat onze gasten zich bij binnenkomst meteen in een andere wereld begeven. Onze vaste Art Director Goof Vermeulen heeft zichzelf met het design van deze nieuwe locatie overtroffen. Elke centimeter die je ziet is gedecoreerd en custom made, om zo een unieke totaalbeleving te creëren", vertelt mede-eigenaar Has Peters Sengers.

Karaoke, bardancing en restaurant

Aan het Hofplein wordt niet alleen gezongen, gedanst en gedronken. In een verborgen gedeelte van de bar opent een geheel nieuw restaurant, genaamd ‘Izakaya DUKI’. Via een nagemaakte deur van supermarkt 7-Eleven kom je binnen in een traditioneel uitziende Izakaya, waar authentieke Japanse gerechten worden geserveerd.

Izakaya DUKI is een samenwerking met de Rotterdams-Japanse onderneming Osozai. Op de kaart staan klassieke, huisgemaakte gerechten zoals Yakitori, Takoyaki, Sake Clams, Agedashi Tofu en Salmon Tataki. Ook voor vegans is er volop keuze. Daarnaast is er een uitgebreide drankenkaart met signature cocktails, verschillende soorten bier, wijn en sake.

*Tekst gaat verder onder de foto

Interieur-Duke-Of-Tokyo-Rotterdam
Restaurant Duke of Tokyo in Rotterdam: Izakaya Duke

Rotterdam is niet alleen de grootste locatie van Duke of Tokyo, het is ook de eerste met een restaurant. Mede-eigenaar Wessel Kruyt vertelt dat met het openen van een locatie in Rotterdam een droom in vervulling is gegaan. “Rotterdam is een bruisende wereldstad. Het duurde even voordat we dé locatie te pakken hadden, maar centraler dan het Hofplein kun je bijna niet zitten. De gigantische ruimte inclusief kelder, keuken en hoge plafonds, gaf enorm veel mogelijkheden voor alle creatieve ideeën om van deze locatie een indrukwekkende plek te maken.”

*Tekst gaat verder onder de foto's

Duke of Tokyo-Rotterdam-Janneke Nooij Duke-Of-Tokyo-Interieur

Over Duke of Tokyo

In 2018 openden ondernemers Has Peter Sengers en Wessel Kruyt, samen met hun Britse compagnon Ben Warren, de eerste Duke of Tokyo in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Het concept was al snel niet meer weg te denken uit het Amsterdamse uitgaansleven en al gauw werden er plannen gesmeed voor een tweede vestiging in Utrecht. Duke of Tokyo Utrecht werd met behulp van een crowdfunding geopend in de Ganzenmarkt tunnel. De derde locatie in Rotterdam is het paradepaardje van Duke of Tokyo en biedt een complete avond uit met eten, cocktails, karaoke en een bar-dancing.

500_20231215-dukeoftokyo-opening-bytatianavanwaveren-web-5 500_dukeoftokyo-amsterdam-84
Artikel delen