Binnenkort: Cocktailbar Dutch Courage A'dam

Binnenkort: Cocktailbar Dutch Courage A'dam

 

Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse openen in april cocktailbar Dutch Courage op de historische Zeedijk in Amsterdam.

Waar hun eerste bar Flying Dutchmen Cocktails (2017) een focus heeft op internationale klassieke cocktails, zullen Posthumus en Janse bij Dutch Courage jenever en oud-Hollandse likeuren een welverdiend podium bieden. Posthumus: “Onze traditionele jenever werd breed verhandeld en over de hele wereld gedronken. En tijdens de Amerikaanse ‘gouden eeuw van de cocktail’ (1850-1920) was jenever naast brandy, whiskey en rum, één van de vier dranken die als basis in de klassieke cocktails werd gebruikt. Bij Dutch Courage laten we onze gasten opnieuw verliefd worden op jenever en andere mooie distillaten, zoals Nederlandse gin, rum en brandewijn. De Zeedijk, van oudsher een buurt waar de kruiden en specerijen het land binnenkwamen, is daarmee vanzelfsprekend de ideale locatie.” 

Een ode aan jenever en oud-Hollandse likeuren

De cocktailkaart bestaat voor het overgrote deel uit jenever en oud-Hollandse likeuren maar ook buitenlands gedistilleerd, met verhalen die terugleiden naar Nederland, zijn verkrijgbaar. Janse: “We doen niet aan reserveringen en willen een goede balans bieden tussen enerzijds een cocktailbar van hoog niveau en anderzijds de gezellige laagdrempelige sfeer van de bruine kroeg. Naast een cocktail op basis van de Nederlandse geschiedenis, kan je hier ook terecht voor een kwalitatief kopstootje met lokale bieren of een jenever tasting flight.”

Artikel delen