Duurzame samenwerking Satelliet en Euroseat bevordert hergebruik meubilair

Samenwerking Euroseat en Satelliet header

Duurzame samenwerking Satelliet en Euroseat bevordert hergebruik meubilair

Satelliet hospitality furniture en Euroseat gaan een duurzame strategische samenwerking aan om hergebruik van meubilair te bevorderen. “We maken de cirkel voor de klant rond en openen tegelijkertijd een nieuwe cirkel voor startende ondernemers.”

De twee toonaangevende aanbieders van meubilair voor de horeca hebben elkaar in hun duurzaamheidsambities gevonden. Vanuit de gedachte dat je samen meer bereikt dan alleen zijn Satelliet hospitality furniture, de meubelspecialist in het hospitality domein en Euroseat, de grootste horeca meubel outlet van Europa, een samenwerking aangegaan om de levensduur van Satelliet meubilair te verlengen door ze als gebruikt meubilair aan te bieden aan (prijs)bewuste ondernemers via de verkoopkanalen van Euroseat.

Header foto (926 x 519 px) (3)-Jan-11-2023-10-05-46-4956-AM
Euroseat gaat een duurzame samenwerking aan met Satelliet.

Duurzaamheid

“Het is niet de vraag of de markt kantelt richting duurzame oplossingen, maar wanneer het gebeurt”, zegt Bart Oelen, commercieel manager van Satelliet. “Duurzaamheid is voor ons een belangrijke pijler en we nemen onze verantwoordelijkheid in de keten voor het meubilair dat we ontwikkelen en leveren. Door de samenwerking met Euroseat hebben we nu ook een duurzame oplossing gevonden voor het meubilair dat uit de markt terugkomt. Het is een gegeven dat dit meubilair vaak nog in een prima staat verkeert en jarenlang mee kan.”

“We werken al meer dan tien jaar samen”, zegt Loys Karel, inkoopmanager van Euroseat. “Met deze stap ontstaan er nieuwe kansen voor beide bedrijven. Satelliet geeft invulling aan haar duurzame ambities en Euroseat kan hiermee haar klanten voorzien van een kwalitatief hoogwaardig aanbod van gebruikt meubilair. Wij hanteren natuurlijk ook bij gebruikt meubilair een kwaliteitsgarantie en beoordelen het ingeruilde meubilair dan ook voor we het te koop aanbieden. Natuurlijk komt het wel eens voor dat meubilair niet meer geschikt is voor een tweede leven. In dat geval zorgen wij ervoor dat het meubilair volledig gerecycled wordt. De diverse materialen worden van elkaar gescheiden en verwerkt in onze milieustraat. Een gespecialiseerd bedrijf zorgt ervoor dat de restmaterialen worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Zo geven we ook op deze manier een belangrijke invulling aan onze circulaire samenwerking.”

Cirkel sluiten én openen

Oelen: “We bieden met deze samenwerking extra service en waarde, zowel op het gebied van duurzaamheid als ook in de dienstverlening naar onze klanten. Aan het begin denk je met de klant mee over de routing en maken we samen keuzes voor het meubilair. Waar we regelmatig tegenaan liepen was het feit de ondernemer vaak nog gebruikt meubilair had staan. Hoe mooi is het nu dat we samen met Euroseat op het moment van levering het gebruikte meubilair tegen een eerlijke waardering kunnen meenemen?”

“Horecaondernemers weten vaak niet wat ze moeten doen met hun gebruikte meubilair”, vult Karel aan. “We zien vaak genoeg dat er een afvalcontainer wordt besteld en er onnodige kosten worden gemaakt voor de afvoer van meubilair dat nog in goede staat is voor een tweede leven. Door hier op in te spelen ontstaat er een win-win situatie, waarbij de horecaondernemer compleet wordt ontzorgd. Satelliet maakt hiermee de cirkel van ontwikkeling tot het moment van afscheid van haar meubilair rond en bij Euroseat start je een nieuwe cirkel met hergebruikte goede kwaliteitsproducten voor de startende ondernemer.”

Header foto (926 x 519 px) (2)-Jan-11-2023-10-05-37-6871-AM
'Bij Euroseat start je een nieuwe cirkel met hergebruikte kwaliteitsproducten voor de startende en (prijs)bewuste horecaondernemer.'
Artikel delen