Elektrisch automerk NIO opent locatie in Amsterdam met horeca

NIO House Metzgebouw Amsterdam

Elektrisch automerk NIO opent locatie in Amsterdam met horeca

NIO, een merk elektrische auto's, heeft een nieuwe locatie in Amsterdam geopend, in het Metzgebouw. Deze beschikt over zeven verdiepingen. Op de eerste verdieping zit het NIO Café gevestigd. De nieuwe vestiging in Amsterdam opende op 23 mei 2024 en is de tweede vestiging in Nederland. General manager van NIO Nederland Ruben Keuter: “Met deze nieuwe vestiging willen we bezoekers kennismaken met wat NIO voor hen in petto heeft.” Lees hier waarom steeds meer merken de horeca instappen.

De zeven zones

Het NIO House Amsterdam is, net als de andere vestigingen wereldwijd, verdeeld in zeven hoofdzones. Op elke verdieping van het gebouw bestaat de vloer uit een kleur veranderend design – een knipoog naar het design DNA en het logo van NIO. De experience begint in de NIO Car Gallery op de begane grond, waar een selectie van NIO-modellen wordt tentoongesteld. Op de eerste verdieping is het NIO Café te vinden: een ontmoetingsplaats waar bezoekers terecht kunnen voor drankjes, ontbijt, lunch en bites.

Op de tweede verdieping bevindt zich de Living Room, een ruimte waar bezoekers kunnen ontspannen of ideeën uitwisselen. Ook vinden ze hier het Forum, dat kan worden ingezet voor diverse evenementen zoals bijeenkomsten en yoga workshops. Voor de jongere bezoekers is er het NIO Joy Camp, een interactieve speelruimte die is ontworpen als een ontdekkings- en speelparadijs. Een verdieping hoger bevinden zich flex-werkplekken waar bezoekers kunnen werken en netwerken.

*Tekst gaat verder onder foto.
NIO-Cafe-Amsterdam
NIO Café Amsterdam

Voor kunstliefhebbers is er op de vierde verdieping de Art Gallery, een ruimte waarin het werk van lokale kunstenaars wordt geëxposeerd. Op de zesde verdieping bevindt zich de Event Floor. Deze multifunctionele ruimte kan worden gebruikt voor diverse activiteiten en evenementen, variërend van lezingen, tot lanceringen en sociale bijeenkomsten. Daarop aansluitend zit de zevende verdieping die Rietveld ooit aan het gebouw toevoegde. Hier kunnen de bezoekers uitkijken over de grachten en het centrum van Amsterdam.

*Tekst gaat verder onder foto's.

Schermafbeelding 2024-05-27 om 12.35.35-1 Schermafbeelding 2024-05-27 om 12.35.11


Nieuwste mijlpaal

Het nieuwe merk heeft, sinds de introductie in 2022, ook het NIO House Rotterdam en de NIO HUB Utrecht in Breukelen geopend. Ruben Keuter, General Manager van NIO Nederland: "De opening van het tweede NIO House is de nieuwste mijlpaal binnen onze groeistrategie. We hebben dit iconische gebouw getransformeerd naar een nieuwe hotspot waar we bezoekers en users willen inspireren en hen laten kennismaken met wat NIO voor hen in petto heeft.”

Metzgebouw in Amsterdam

Het Metzgebouw, dat sinds 1991 op de lijst van Rijksmonumenten in Amsterdam staat, is een architectonisch gebouw uit de 19e eeuw. Het gebouw is destijds ontworpen door de architect Jan van Looy voor de "New York Life Insurance Company". Het gebouw was destijds het hoogste particuliere gebouw van Amsterdam, en was voorzien van Amerikaanse ontwerpdetails zoals de majestueuze adelaars, de NY-letters, standbeelden en metalen raamkozijnen.

In 1933 voegde architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld een koepel aan het gebouw toe, die diende als ruimte voor het tentoonstellen van vooruitstrevende mode, interieurarchitectuur en de collectie van het Metz-warenhuis. Nu maakt ook de 7e verdieping van het gebouw deel uit van de immersieve experience die bezoekers en users kunnen opdoen. In samenwerking met de Nederlandse architecten van MVRDV, heeft NIO zich ingezet om de historische grandeur van het Metzgebouw te herstellen, zowel voor de lokale als de internationale community.
Artikel delen