[Foto's] Geopend: El Puente in Eindhoven

[Foto's] Geopend: El Puente in Eindhoven

Eind vorig jaar opende Berry Wijnen de deuren van restaurant - met groot terras - El Puente in Eindhoven. Het interieur werd verzorgd door Heineken Interieur Design. Bekijk de foto's van Paul Leeggangers van het restaurant onder dit bericht.

Een culinaire wereldreis langs allerlei wereldkeukens. Dat is wat Berry Wijnen zijn gasten met restaurant El Puente aan het Stratumseind in Eindhoven wil bieden. "Onze wereld is groter, veel groter, dan alleen dát stukje dat we dagelijks zien", verklaart hij. ​De kaart is daarom opgedeeld in verschillende landen, waaronder Indonesië, Japan, Italië en uiteraard Nederland. In de keuken staat Nick Spaan aan het roer. Hij werkte eerder bij de Treeswijkhoeven** en bij restaurant Wiesen* in Eindhoven.

Brug
Geheel in die lijn noemt hij zijn zaak El Puente. Ten eerste omdat het restaurant zich naast een brug bevindt en ten tweede omdat El Puente  'brug' in het Spaans betekent.Wijnen:  "En een brug staat symbool voor verbinding. Een verbinding tussen hier en daar. Een verbinding tussen nu en ooit. Maar boven alles de verbinding met elkaar."

Bakstenen muur
Opvallend aan het interieur zijn de open keuken aan het raam, de bakstenen muur in het restaurant en de warme en knusse uitstraling. Bart Hagevoort van Heineken Interieur Design: "​Vanaf eerste concept gedachte tot realisatie heb ik hierin het team mogen ondersteunen. We zijn dan ook bijzonder trots op eind resultaat op deze prachtige plek in centrum Eindhoven." RestaurantElPuente.nl

Design: Heineken Interieur Design

Artikel delen