Eveline Wu opent restaurant You Ning in Eindhoven

You Ning Eindhoven - Patrick Meis

Eveline Wu opent restaurant You Ning in Eindhoven

Op het voormalige bedrijventerrein Strijp-S in Eindhoven is restaurant You Ning te vinden. Het restaurant is een samensmelting tussen de Chinese en de Nederlandse cultuur en heeft gerechten met een Franse touch. You Ning is alweer het tiende restaurant van eigenaresse Eveline Wu.

Foto's: Patrick Meis en Iris Nijhof
Ontwerp: Architectenbureau VAN AKEN

Het nieuwe paviljoen in Eindhoven is een geschenk van de Chinese stad Nanjing. Als tegengeschenk gaf Eindhoven het Van Goghpark. De twee steden hebben nu al tientallen jaren een vriendschap met elkaar. De naam You Ning verwijst dan ook naar deze goede band. You betekent vriendschap en ‘Ning’ is de afkorting van de Chinese stad Nanjing.

You Ning - mvv Patrick Meis -2 You Ning Eindhoven

HET OUDE EN NIEUWE CHINA

Het architectenbureau VAN AKEN is verantwoordelijk voor het bouwontwerp. Zo ook voor de twee metershoge stenen muren aan de weerszijden van het restaurant. De muren verwijzen naar de stad Nanjing en de stenen komen daar ook daadwerkelijk vandaan. En datzelfde geldt voor veel meubels en antieke stukken in het restaurant. Het interieur bevat zowel elementen uit het nieuwe China als uit het oude China. Zo maak je kennis met de Chinese cultuur in alle facetten.

*Tekst gaat door onder de afbeeldingen

You Ning Eindhoven - mvv Patrick Meis You Ning Eindhoven - mvv Patrick Meis
You Ning - mvv Iris Nijhof You Ning Eindhoven 2


FUSIONMENU MET FINE-DINING-GERECHTEN

Op gastronomisch gebied is er ook verbinding: in de fine-dining-gerechten proef je zowel China als Nederland. Het fusion menu bevat Chinese gerechten met een westerse twist. Elk gerecht wordt bereid met verse ingrediënten en is een favoriet van Wu. Gasten bestellen à la carte of kiezen voor een drie- tot zesgangenmenu van chef Sjors van den Heuvel.

TIENDE RESTAURANT

Wu is ook wel bekend van restaurantketen Mood (Rotterdam, Schiedam en Eindhoven). Mood Streetfood in Rotterdam en Eindhoven runt Wu samen met de bekende kickbokser Rico Verhoeven. Verder is ze eigenaresse van Stadspaviljoen (Eindhoven), De Kreeftenbar (Eindhoven en Amsterdam), Soho (Eindhoven) en CHAJIÄ (Eindhoven). You Ning is haar tiende restaurant.

You Ning Eindhoven - mvv Iris -2
Artikel delen