Ex-werknemers Ron Blaauw en Richard van Oostenbrugge openen restaurant Troef in Amsterdam

Restaurant Troef Amsterdam

Ex-werknemers Ron Blaauw en Richard van Oostenbrugge openen restaurant Troef in Amsterdam

Raymond Plat (keukenchef 212), Niels Leijssenaar (manager bij alle restaurants van Ron Blaauw), Willem Alberts en Roderick Kunst (mede-eigenaren Escobar in Amsterdam) bundelen hun krachten voor de opening van het nieuwe restaurant Troef in de Weesperzijdebuurt in Amsterdam. De opening staat gepland op 22 maart. Het ontwerp komt van designbureau King Kongs.

Openingsfoto: Ondernemers Niels Leijssenaar, Roderick Kunst, Willem Alberts en Raymond Plat (v.l.n.r)

Troef achter de hand

Niels Leijssenaar: “Troef ontstond als werknaam, maar klonk zo lekker in de oren dat we bij deze naam zijn gebleven. Vooral ook omdat in onze visie van gastvrijheid je altijd wel een troef achter de hand moet houden. Of het nu een speciaal vegetarisch gerecht is, of een extra tafel voor onverwacht meer gasten: alles kan geregeld worden bij Troef. Met onze brede menu- en wijnkaart willen we ervoor zorgen dat de deur voor iedereen open staat. Loop lekker binnen want we hebben altijd die paar tafeltjes vrij voor walk-ins of reserveer een plekje aan onze open keuken. We zorgen er graag voor dat je je thuis voelt bij ons!”

Restaurant Troef Amsterdam_gerecht 1 Restaurant Troef Amsterdam_gerecht 2


Samenwerking van vier ondernemers

Restaurant Troef is een samenwerking van vier mannen, die in verschillende toprestaurants hebben gewerkt. De gezamenlijke ambitie om een restaurant op niveau op te zetten, bracht hen samen.

Raymond Plat

Raymond Plat stond al op jonge leeftijd in de keuken, onder andere bij Fratelli in Giethoorn. Daarna nam Martin Kruithof hem onder zijn hoede in De Lindenhof** en via De Librije*** van Jonnie Boer kwam hij uiteindelijk in Amsterdam terecht bij Richard van Oostenbrugge. Hij werkte zich daar omhoog tot chef-kok van Restaurant 212**. Al die inspiratie wil hij in Troef gaan laten zien. De gerechten die bij Troef op de kaart komen hebben een klassieke Franse basis.

Niels Leijssenaar

De vloer zal geleid worden door Niels Leijssenaar, die samen met Roderick Kunst verantwoordelijk is voor de vloer. Leijssenaar was de afgelopen acht jaar werkzaam als de hospitality manager van de Ron Blaauw Groep. 

Roderick Kunst en Willem Alberts

Roderick Kunst vormt samen met Willem Alberts een zakelijk duo. Na een gezamenlijk verleden bij Ron Blaauw, waar ze ook Leijssenaar hebben leren kennen, openden zij Escobar in 2017. Na een aantal jaar besloten zij nu weer samen een restaurant neer te zetten. In hun ambitie vonden zij de samenwerking met Leijssenaar en Plat, wat geleid heeft tot de opening van dit nieuwe restaurant in de Weesperzijdebuurt.

Artikel delen