Fam. Goudvisch opent eerste brasserie: Polly Goudvisch in Amsterdam

Fam. Goudvisch opent eerste brasserie: Polly Goudvisch in Amsterdam

Op 3 april 2023 opent de Goudvisch-familie (na Arie, Bonnie, De Neef van Fred en Moos) van 3WO Horeca Groep haar eerste brasserie: Polly Goudvisch. De zaak opent in het voormalige Het Ponthuis, aan de Buiksloterweg 3 in Amsterdam-Noord. Een plek waar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de zon schijnt op de ruime terrassen, met uitzicht over ’t IJ. 

De brasserie

“Het is altijd al een droom van ons geweest om een grote brasserie te openen”, vertellen de jonge ondernemers Omar Baggen en Thijs Barelds die naast Bonnie hun tweede zaak openen. Bij deze brasserie komt alles samen van de Fam. Goudvisch: elementen uit het interieur, klassiekers van de menukaart en bovenal de familiare sfeer. Voor een kop koffie, een lunch of een uitgebreid diner – bij Polly Goudvisch staat de deur open.

De ruimtes

Polly is opgedeeld in verschillende ruimtes. Bij binnenkomst worden gasten onthaald in het café met een lange bar en hoge tafels. Hier begint de dag en eindigt de avond. Verder is er een restaurantgedeelte met intieme zithoeken en tafels. Aan weerszijden van de brasserie slaan de zijdeuren open naar de ruime terrassen. Hier schijnt de hele dag de zon en kijken gasten uit over ‘t IJ. De bovenverdieping van Polly (De Zolder) biedt ruimte voor privé-events met een bar, open keuken en dakterras. De Zolder is te boeken voor vergaderingen, lunch, diner en borrels.

'De Zolder is te boeken voor vergaderingen, lunch, diner en borrels'

Het menu

Het menu heeft een uitgebreid aanbod: van rode bietensalade tot een smash burger voor lunch en steak tartare tot melanzane alla parmigiana tijdens het diner. Kies in de avond voor de klassieker Polly’s tournedos, gemaakt volgens traditioneel familierecept. Als nagerecht kiezen gasten voor kazen van Kef of een smeuïge chocoladetaart met honingraat. Liever borrelen? Polly heeft ook verschillende cocktails met oesters. 

Het interieur

Polly is gevestigd in het voormalig Ponthuis - een vrijstaand pand met uitzicht over ’t IJ. In opdracht heeft ontwerpbureau Studio Modijefsky een ode aan het bruine café gegeven. Het interieur heeft veel details en er is gebruikgemaakt van luxe materialen. Denk aan houten lambrisering op de muren, messing en koperen details en gedetailleerd houtwerk zoals gedraaide tafelpoten. De ramen zorgen voor een ruimtelijk en huiselijk gevoel.

Over De Fam. Goudvisch

Een ‘ode aan de bruine kroeg’, dát is de Fam. Goudvisch. Een familie die ontstaan is uit voorliefde voor het bruine café. Alle Fam. Goudvisch-zaken hebben net als in een echte familie een eigen identiteit met gelijkwaardige eigenschappen en gezichtskenmerken. De café’s die onderdeel zijn van de familie:

  • Arie
  • Bonnie
  • De Neef van Fred
  • Moos
  • Polly
    Is de eerste brasserie in het rijtje.
Polly Goudvisch-Interieur-2 Polly Goudvisch-Interieur-3
Polly Goudvisch-Interieur-6
Polly Goudvisch-Interieur-5-1 Polly Goudvisch-Interieur-7
Artikel delen