Met de opening van Restaurant-Bar Mystique voegt de Efteling een opvallend horecaconcept toe aan haar aanbod. Vanaf 1 augustus 2025 kunnen gasten – ook buiten het attractiepark – terecht voor een culinaire beleving bij Restaurant-Bar Mystique. De nieuwe eetgelegenheid maakt deel uit van het gloednieuwe Efteling Grand Hotel.
De keuken staat onder leiding van chef-kok Teun van Berlo, die ervaring opdeed bij gerenommeerde restaurants zoals De Lindehof** in Nuenen en Zarzo* in Eindhoven. Van Berlo werd eerder bekroond met onder meer de Young Chef Award van Euro-Toques (2022) en won het Grand Concours Bollinger (2023).
Van Berlo: “Bij Mystique werken we met een smaakformule van twaalf verfijnde smaken. Niets is wat het lijkt, dus bereid je voor op onverwachte verrassingen aan tafel in smaak, geur én opmaak. Denk aan tafeldecoratie die ineens eetbaar blijkt te zijn, of een voorgerecht dat in vuur en vlam staat. We werken met lokale ingrediënten met een verhaal en creëren daarmee een unieke beleving voor groot en klein. We zijn het enige restaurant - in het hogere segment - in de Benelux dat zich ook richt op de jongere gast. Ik heb er onwijs veel zin in om onze gasten vanaf 1 augustus op mystieke wijze te verrassen.”
Het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping van het Efteling Grand Hotel, met uitzicht op de Aquanura-watershow. Gasten kunnen binnen of op het terras dineren vanaf 17.00 uur en de ervaring duurt ruim twee uur.
Het Efteling Grand Hotel, dat gelijktijdig met het restaurant opent, is het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling. Het telt 140 kamers, een zwembad met spa, en herbergt naast Mystique ook Brasserie 7 – een restaurant met klassieke gerechten en een eigen twist. Zowel hotelgasten als dagbezoekers kunnen gebruik maken van de horecavoorzieningen.