Flower Burger opent vestiging in Amsterdam

Flower Burger opent vestiging in Amsterdam

Het Italiaanse plant-based burgerconcept Flower Burger, opent deze week haar eerste Nederlandse vestiging in de iconische De Negen Straatjes van Amsterdam. In het plantaardige fastfood concept draait het vooral om kleurrijke, veganistische burgers.

Flower Burger: instagrammable en vegan

Flower Burger is een 100 procent plantaardig fastfood concept dat een levendig menu biedt vol met Instagrammable burgers. De vegan keten heeft 16 internationale vestigingen verspreid over Italië, Frankrijk, Engeland en Los Angeles. De broodjes en burgers worden in eigen huis gemaakt met verse groenten, granen en peulvruchten, zonder chemische toevoegingen en het gebruik van aroma's. De kleurrijke broodjes variëren van de levendige kleur geel van kurkuma tot het paarsrode van kers en het paars van het extract van zwarte wortel.

Kleurrijke burgers

Flower Burger

Op de kaart vind je de iconische burger Cherry Bomb, met een burger van linzen en basmatirijst, geserveerd in een door rode biet gekleurde roze bol en de kenmerkende Flower Burger, met een burger van seitan en rode bonen, geserveerd in een paars broodje. Elke burger wordt geserveerd met aardappelpartjes, edamame of patatas bravas.

Vegan dessert

De kaart wordt afgetopt met veganistische desserts zoals Coco-nuts, een rauw veganistisch dessert met een romig kokoshart tussen een in espressokoffie gedrenkt graan en een topping van geroosterde cacao-hazelnoten met een veganistisch chocoladeglazuur en Chocolate Salami, gemaakt van pure chocolade, sojamelk, havermoutkoekjes en volkoren tarwemeel.

Vleugje flowerpower in Amsterdam

Flower Burger

De speelse ruimte van de Amsterdamse vestiging is extreem kleurrijk, gevuld met caleidoscopische graphics in combinatie met een vleugje flowerpower. Kleine tafels met psychedelische ontwerpen vullen het restaurant, met modernistische, kleurrijke stoelen in Eames-stijl. De ruimte biedt plaats aan 28 gasten binnen en 4 tafels buiten.

Oprichter Matteo Toto over bewust eten

Flower Burger

Matteo Toto, oprichter en algemeen directeur van Flower Burger, zegt: “Mensen associëren veganistisch eten niet altijd met plezier en genot. Flower Burger is er om deze perceptie te veranderen, met een psychedelisch merk en een restaurantdecor dat past bij een plantaardig, heerlijk smakend en uniek product, dat we volledig zelf produceren. We hebben een ambitieus en sterk openingsplan met als missie om met passie en liefde het hele jaar een zomersfeer te creëren in al onze toekomstige locaties. De Amsterdammer geeft prioriteit aan dezelfde waarden als die van ons, van inclusiviteit tot bewust en duurzaam eten. Flower Burger verspreidt sinds de start een allesomvattende, universele, kleurrijke en speelse liefde, net als muziek vrolijkheid brengt."

Artikel delen