[Fotoalbum] Flying Dutchmen in Amsterdam

[Fotoalbum] Flying Dutchmen in Amsterdam

Tess Posthumus en Timo Janse openden onlangs de deuren van hun eigen cocktailbar in Amsterdam: Flying Dutchmen Cocktails. Bekijk de foto's van Ming Chao van het interieur onder dit bericht.

Volgens de twee ondernemers is in Nederland een heuse cocktailcultuur in ontwikkeling, maar staat deze wel nog in de kinderschoenen. Ze vertellen: "Zo ontbreekt de kennis van klassieke cocktailrecepturen regelmatig nog bij de gast. Om een echte cocktailcultuur in Nederland te creëren, moeten we eerst de klassiekers leren kennen. Bij Flying Dutchmen gaan we samen leren lopen, rennen en uiteindelijk zelfs leren vliegen." Dit doen Janse en Posthumus door een stapje terug te doen, zeggen ze. "Terug naar de basis. Terug naar de klassiekers." 

Klassiekers
Posthumus: "Net als bij klassieke gerechten bestaan er honderden variaties op klassieke cocktail recepten. Iedereen maakt spaghetti bolognese op een andere manier en natuurlijk is die van jouw oma de beste! Dat is bij Flying Dutchmen niet anders. We focussen op bestaande cocktailrecepten en maken de klassiekers op de manier waarop wij ze goed vinden, of op de manier waarop ze ooit bedacht zijn, alleen zullen we nooit beweren dat dit de beste manier is. We willen laten zien hoe mooi de klassiekers zijn, maar oma's recept wint natuurlijk altijd!"

Wondere wereld
Ze vervolgt: "We wileln de gasten en de barindustrie iets leren over het vak, over de verhalen achter de dranken, over bestaande recepturen en over de verhalen achter de bartenders die deze klassieke cocktails creëerden. Dit gebeurt overdag in workshops en trainingen en ’s avonds in ongedwongen setting. Op die manier willen we iedereen die de drempel van Flying Dutchmen overstapt verliefd laten worden op de wondere wereld van de cocktail." 

Artikel delen