Chef Jesse Franzen, bekend van onder andere Bar Bellini en Marie in Hotel De L’Europe, opende op 19 augustus Franzen in Amsterdam. Hiermee wil hij de gastronomie toegankelijk maken, zonder in te leveren op kwaliteit.
Met Franzen wil Jesse Franzen “een moderne huiskamer voor de stad” creëren. De sfeer is volgens hem informeel maar verzorgd, met een seizoensgebonden kaart die klassieke technieken combineert met een eigentijdse signatuur. Voorbeelden van gerechten zijn makreel met zuring, mierikswortel en hazelnoot, of snoekbaars met chorizo en bisque. Ook vind je er vegetarische opties als gnocchi met gegrilde prei en kruidensaus, of courgette met paprika en aubergine.
Desserts zoals een soufflé van pure chocolade met vanille-ijs of een coupe colonel met gerookte citroensorbet, wodka en timutpeper vullen de kaart aan. Daarnaast vind je op het krijtbord allerlei specials zoals dry-aged vlees, tarbot of gerechten om te delen.
De drankenkaart bestaat uit een brede selectie wijnen, cocktails en alcoholvrije alternatieven. Bezoekers kunnen terecht voor een volledig diner, of informeler plaatsnemen aan de bar met een glas wijn en snacks zoals wildzwijn-saucijzenbroodjes met bloedworst of ham. Franzen: “Voor de toegankelijkheid bij Franzen moet iedereen zich welkom voelen.”
Jesse Franzen groeide op in een horecafamilie in Haarlem. Zijn culinaire belangstelling ontstond op jonge leeftijd, mede door zijn ouders die actief waren in zowel keuken als bediening. Zijn professionele ontwikkeling bracht hem langs keukens van Jan Sobecki (Chapeau, nu gesloten) en Ron Blaauw (Ron Gastrobar), waar hij zijn stijl verder verfijnde.