Freek van Noortwijk lanceert nieuw concept

Freek van Noortwijk lanceert nieuw concept

Freek van Noortwijk komt met een nieuw concept. De chef-kok en mede-eigenaar van The Breda Group lanceert 'Met FREEK, écht eten'. Hij richt zich hiermee op gezonde, voedzame en eerlijke gerechten met producten van Nederlandse bodem. 

Freek van Noortwijk terug naar de basis

Freek van NoortwijkDe lancering vindt op woensdag 12 november plaats in restaurant GUTS. Gasten kunnen daar van woensdag tot en met zondag gerechten afhalen, of laten bezorgen door Deliveroo. 'Met FREEK, écht eten' komt voort uit een hectische periode, die Freek van Noortwijk juist terug naar de basis bracht. De geboorte van zijn dochter en de uitdagingen die COVID hem als eigenaar van drie restaurants voorschotelde, zetten zijn wereld op zijn kop. Hij zocht evenwicht dichtbij huis. In de bossen, aan de waterkant en op de akkers bij hem in de buurt.

Eerlijk en verantwoord eten

Buiten, kokend op open vuur, met groente uit de moestuin van zijn buurvrouw, voelde Freek waar men behoefte aan heeft; écht eten. Niet alleen bereid om je lijf sterk en weerbaar te maken, maar ook om je ziel te voeden. Dat brengt hij tot leven in het nieuwe concept, waarin hij kookt zoals hij de afgelopen tijd thuis voor zijn vrienden en familie kookte. Puur, eerlijk en verantwoord.

Van Nederlandse bodem

De menukaart bestaat uit overwegend vegetarische gerechten, maar biedt ook mogelijkheden voor wie toch vis of vlees wil eten. Er is keuze uit een soep, een salade en verschillende maaltijden, zoals bereidingen van knolselderij gepoft in zoutkorst, Noordzee schelvis met zilte groente en bospaddestoelen of gestoofde wangetjes van Baambrugs varken met wilde kruiden stamppot en mosterdjus. Eters met stevige trek kunnen dit nog aanvullen met een aantal bijgerechten en een dessert.

Seizoensproducten op wisselende kaart

De kaart zal wekelijks veranderen en er wordt gekookt met seizoensproducten. Naast eten biedt de menukaart ook een aantal gezonde sappen en verantwoorde drankjes. Van een vitamineshot met gember, geelwortel, gele biet, mandarijn en steranijs tot zelfgemaakte limonade van duindoornbes, vlierbloesem, sinaasappel en kruidnagel. 'Met FREEK, écht eten’ toont Freek van Noortwijk in zijn nieuwe element.

 

Artikel delen