Frisdrankproducent Vrumona vanaf nu geen onderdeel meer van Heineken, maar van Royal Unibrew

Vrumona en Royal Unibrew

Frisdrankproducent Vrumona vanaf nu geen onderdeel meer van Heineken, maar van Royal Unibrew

Royal Unibrew is sinds 29 september de eigenaar van frisdrankproducent Vrumona, bekend van merken zoals Royal Club, Crystal Clear, Sourcy, Pepsi, 7up, Rockstar en Rivella. De aandelen zijn daarmee overgegaan van Heineken naar Royal Unibrew. Hierdoor wordt Vrumona onderdeel van een internationaal multi-drankenbedrijf dat actief is in de Scandinavische regio, de Baltische landen, Italië, Frankrijk en Canada. Ilco Kwast is per 1 oktober de nieuwe general manager van Vrumona.

“Ik ben blij de toegewijde en getalenteerde mensen van Vrumona te mogen verwelkomen in de Royal Unibrew-familie. We staan te popelen om deel uit te maken van deze sterke organisatie en aan de slag te gaan met het spannende traject om het bedrijf te positioneren als een multi-drankenplatform in Centraal- Europa.” aldus Lars Jensen, CEO van Royal Unibrew.

Nieuw hoofdstuk

Onderdeel van dit nieuwe hoofdstuk is de start van Ilco Kwast, per 1 oktober de nieuwe general manager van Vrumona. De huidige general manager, Evelien Sanders-de Boer neemt afscheid na 10 jaar bij Heineken, waarvan de laatste vier jaar als general manager van Vrumona.

Kwast heeft 14 jaar bij Heineken gewerkt in verschillende commerciële functies. Daarna werkte hij tussen 2015 en 2018 voor Royal Unibrew als Marketing Director in Denemarken. Tot eind september werkt hij bij Cargill als Sales Leader Food & Beverages Europe.

Ilco Kwast: “Ik zie enorme potentie in Vrumona als onderdeel van Royal Unibrew. Vrumona is een grote speler in de markt met bekende lokale en internationale merken, met een sterke positie in zowel retail als Out of Home. Vrumona loopt daarbij al jaren voorop in het creëren van gezondere en functionele dranken. Met deze stap wordt ook de langdurige relatie met PepsiCo verder verstevigd. Net als Vrumona is ook Royal Unibrew in veel landen waar ze opereert de licentiepartner van PepsiCo. Ik kijk er naar uit om samen met de klanten, partners, stakeholders en natuurlijk alle collega's bij Vrumona vorm te geven aan dit nieuwe hoofdstuk.”

Over Vrumona

Frisdrankproducent Vrumona richt zich sinds haar oprichting in 1945 op de productie en verkoop van frisdranken in Nederland. Vrumona produceert en verkoopt zowel eigen merken zoals Royal Club, Crystal Clear, Sourcy, Russell & Co, Butcha Kombucha en Sisi als merken in licentie, waaronder Pepsi, 7up, Rockstar en Rivella.

Gedreven door haar missie “Goed en Gezond Drinken voor Iedereen”, zet Vrumona in op het gezonder maken van de frisdrankcategorie. Zo heeft Vrumona sinds 2015 het suikerpercentage van haar frisdranken jaarlijks met 5% weten te reduceren en bestaat inmiddels 64% van haar portfolio uit laag calorische dranken met minder dan 5 Kcal per 100 milliliter.

Artikel delen