Gastronomische hotspot Blueness van Sergio Herman in Antwerpen geopend

Blueness Antwerp

Gastronomische hotspot Blueness van Sergio Herman in Antwerpen geopend

In het modehart van Antwerpen, onder het dak van de boutique Verso, opende Blueness op 31 mei haar deuren. In de gastronomische hotspot ontmoeten de moderne Franse keuken en Japanse accenten elkaar. Blueness Antwerp is het culinaire love-child van topchef Sergio Herman en de Italiaanse mode-familie Dheedene.

Foto's: Chantal Arnts

Kosmopolitische karakter

“We hebben het concept Blueness opnieuw uitgevonden. Het is hedendaags, verfijnd en het kosmopolitische karakter komt op deze locatie ultiem tot haar recht. Er is ruimte voor persoonlijke gerechten van chef Jaclyn Kong en onze gasten mogen ook de Blueness classics verwachten zoals de miso kip van de robata grill en langoustines met dashi beurre blanc en bloemkool. Vertrouwend op de ervaring en het enthousiasme van Jaclyn en Dorine kijk ik met heel veel enthousiasme uit naar de opening van Blueness Antwerp, onze nieuwste parel aan de kroon!”, ​aldus Sergio Herman, eigenaar en founder Sergio Herman Group.

'Onze nieuwste parel aan de kroon'

Een organische ontwikkeling

Eerder werkten Sergio Herman en de mode-familie Dheedene reeds samen voor Le Pristine, een totaalbeleving waarin de topchef zijn culinaire visie een eerste maal verbond aan de Italiaanse klasse van de luxe boutique. Een nieuw partnerschap aangaan was geen vraag, maar een organische ontwikkeling.

"Na de succesvolle samenwerking voor Le Pristine, was het thuisbrengen van Blueness Antwerp in onze modestad iets waar wij als familie geen seconde over moesten nadenken. Hoewel Verso Café zeker een succesverhaal was en gemist zal worden, zijn we erg enthousiast over deze nieuwe wind. High-end fashion en fine dining onder één dak op zulk hoog niveau, daar zijn we zeer trots op.”, vertelt Miguel Dheedene, co-owner Fashion Club 70.

Blueness Antwerp

Chef en maître 

Met het volle vertrouwen van topchef Sergio Herman krijgt powerduo Jaclyn Kong (rechts op het openingsbeeld) en Dorine Van den Eynde (midden op het openingsbeeld) het podium om van Blueness Antwerp een toonaangevende dining experience te maken. Het gedeelde professionele verleden van het duo gaat terug tot de dagen van Oud Sluis*** en The Jane**. Nadien hebben beide dames hun vleugels gespreid in de gastronomische wereld, dichtbij en ver weg. Nu keren ze samen terug naar Antwerpen voor een nieuw hoofdstuk in hun carrière en neemt dit geroutineerde duo samen de leiding van fine-casual concept Blueness Antwerp waar de moderne Franse keuken gecombineerd zal worden met Japanse invloeden.

Deens design

Het eigentijdse en dynamische interieur van het restaurant werd uitgetekend door het Deense Space Copenhagen. Deze ontwierpen onder andere het interieur voor The Stratford in Londen en Noma in Kopenhagen, maar ook het interieur van Le Pristine is van de hand van de design studio.

In het interieur werd er gezocht naar een perfecte balans tussen levendigheid en sereniteit. Terwijl er aan de unieke bar kan worden genoten van een dynamische sfeer van de open keuken, brengt het restaurant een meer intieme beleving. Daarnaast is er ook hedendaagse kunst te bewonderen van Germans Ermics, Mae Engelgeer, Destroyers Builders, Verilin en Valentin Loellman.

“Het interieur van Blueness Antwerp neemt haar gast mee in een smaakmakende en verrassende belevenis, en dit alles in een eclectische atmosfeer. Terwijl in de keuken Japanse invloeden worden gemengd met de moderne Franse keuken, wordt in het interieur de klassieke architectuur geïnjecteerd met een modern Scandinavisch karakter.”, aldus Signe Bindslev Henriksen en Peter Bundgaard Rützou, founders van Space Copenhagen

Blueness Antwerp Blueness Antwerp
Blueness Antwerp Blueness Antwerp
Artikel delen