Flora Batava: charme aan de Vecht

Tags: hotel

Flora Batava: charme aan de Vecht

Flora Batava is een gloednieuw boetiekhotel, gelegen op de historische buitenplaats De Vijverhof in Nieuwersluis, direct aan de Vecht bij Breukelen. Inge van de Ven opende het hotel dit voorjaar, na een grondige renovatie die in 2019 startte. Onder het artikel geven de foto’s een beeld van het resultaat.

Flora Batava: gastvrije buitenplaats

Flora Batava

In de charmante villa aan rivier de Vecht komt de traditie van gastvrijheid opnieuw tot leven. De buitenplaats bestaat uit drie gebouwen. Die bieden plaats aan 45 kamers en suites, restaurant Bloei en twee vergaderzalen. Ze worden omringd door een grote tuin met terras én theehuis.

Eeuwenoude villa met moderne uitstraling

Sommige kamers in Flora Batava hebben originele balkenplafonds, ornamenten, openslaande deuren naar de tuin of een Frans balkon. Rustige kleuren en botanisch geïnspireerde kunst zorgen voor een moderne en elegante uitstraling.

Restaurant Bloei

De hoge plafonds en de grote glazen serre in het restaurant creëren een gezellige en eigentijdse sfeer. Chef Otto Genz werkt er met regionale en seizoensgebonden ingrediënten.

Historische tuin

De bloemrijke en historische tuin is door tuinarchitect Patricia Debie in oude glorie hersteld. Agnes Block richtte de buitenplaats in 1670 op en ontpopte zich hier tot een bekwaam kweekster van zeldzame en uitheemse planten.

Artikel delen