[Geopend] Graffiti in Heerlen

[Geopend] Graffiti in Heerlen

Servais Tielman en Jasper van de Vin openen nieuw concept: Graffiti in Heerlen. 

Aan de Laanderstraat in Heerlen brak woensdagavond een nieuw tijdperk aan. Daar waar afgelopen zaterdag de laatste gerechten van restaurant Cucina de Mondo werden geserveerd , waren woensdagavond zestig gasten aanwezig voor de opening van Graffiti: een nieuw restaurant voor Heerlen en omstreken.

Van Cucina naar Graffiti 
Met de beslissing om  Restaurant Beluga over te nemen, stond Servais Tielman eind vorig jaar voor een keuze. ''Twee zaken op twee locaties op dít niveau runnen, kan niet’’, vertelt de Heerlense chef-kok, hij moest daarom een keuze maken. Toen een van zijn protegés, die al ruim vijf jaar onderdeel was van Cucina del Mondo, aangaf in het bedrijf te willen stappen, is het balletje gaan rollen en zijn de twee aan de slag gegaan met een nieuw concept voor deze locatie: Graffiti.

Voor de locals
De laatste jaren had Cucina del Mondo zich ontwikkeld tot een restaurant op topniveau. Dit had als gevolg dat er voornamelijk gasten van ‘buitenaf’ de zaak bezochten en er slechts een handje gasten daadwerkelijk uit Parkstad kwam. ''Met Graffiti willen we dit stukje Heerlen graag teruggeven aan de locals. Het interieur – met haar kleurrijke murals – past heel goed bij Heerlen en met het concept zijn we teruggegaan richting het Cucina del Mondo van 7 jaar geleden.’’. De menukaart is gebaseerd op andere steden waar graffiti en hip-hop een grote rol spelen, en opgemaakt als een groot driegangenkeuzemenu (á €37). De gerechten op de menukaart kunnen ook los besteld worden.

Van de Vin
Jasper van de Vin gaat restaurant Graffiti en haar keuken runnen. De jonge chef (21) deed ervaring op bij Kasteel Erenstein, la Griotte en Pure C. De afgelopen vijf jaar maakte hij deel uit van het team van Cucina del Mondo, waar hij zowel in de bediening als in de keuken heeft gestaan. ,,Hij kent deze zaak van binnen en van buiten, dat maakt hem de gepaste man voor deze job’’, vertelt Tielman. Hoewel Tielman zijn culinaire avontuur elders gaat voortzetten, blijft hij nauw betrokken bij Graffiti en Van de Vin. Van de Vin zelf staat te popelen om de gasten in zijn nieuwe zaak te verwelkomen. Samen met Tielman heeft hij de afgelopen maanden gewerkt aan de ontwikkeling en verwezenlijking van het concept van Graffiti. ''Mijn gasten zijn hier aan het juiste adres voor een stoere, leuke avond waarbij er niet alleen kunst op de muur staat, maar we ook kunst op de borden maken!''. Eind mei wordt de opening van Graffiti en de komst van diens chef-kok Jasper van de Vin officieel gevierd.

 

Artikel delen