Grand Bar & Brasserie Marie opent de deuren in Utrecht

grand bar en brasserie marie

Grand Bar & Brasserie Marie opent de deuren in Utrecht

De Utrechtse Mariaplaats heeft er met Grand Bar & Brasserie Marie een nieuwe horecazaak bij. Het bedrijf is te vinden in een deel van het pand van herensociëteit De Vereeniging. Het valt onder de Oud London Horeca Group en het interieur is gedaan door Heineken Interieur Design. Bekijk meer foto's onder dit bericht. 

 

Toegankelijk voor publiek

Directeur Erik van Dijk: 'De afgelopen honderdvijftig jaar konden alleen leden het pand betreden of groepen die een zaal huurden, daar is nu verandering ingekomen. Om het toegankelijk te maken voor publiek werd aan de voorzijde een entree gecreëerd. Op een van de wanden is door de Utrechtse lithograaf Jeroen Hermkens een wandschildering van de Mariaplaats gemaakt.'

Design

Antoine Pruyn van Heineken Interieur Design over het design van Marie: “Het pand moest ingrijpend worden verbouwd. De allure van het monumentale karakter moest terugkomen in het interieur. Het ontwerp is een eigentijdse vertaling van de klassieke Parijse brasserie.” Marie valt onder de Oud London Horeca Groep, een familiebedrijf dat meerdere (horeca)bedrijven bezit, waaronder, hotel-restaurant Oud London, de horeca-exploitatie van Slot Zeist en Grand Café Zeister Bosrust (allemaal Zeist) bezit.

Foto's: Victor van Leeuwen en Peter Roozeboom
Design: Heineken Interieur DesignInterieurbouw: Kroeze InterieurMeubilair: Satelliet
Sfeerontwerp licht en geluid: dEP de Sfeerontwerpers

Grand bar en brasserie marie Grand bar en brasserie marie
Grand bar en brasserie marie Grand bar en brasserie marie
Grand bar en brasserie marie Grand bar en brasserie marie
Artikel delen