Grand Bar & Brasserie Marie: van herensociëteit naar Parijse brasserie

Grand Bar & Brasserie Marie, Utrecht

Grand Bar & Brasserie Marie: van herensociëteit naar Parijse brasserie

De Utrechtse Mariaplaats heeft er met Grand Bar & Brasserie Marie een nieuwe horecazaak bij. Het is te vinden in een deel van het pand van herensociëteit De Vereeniging. Bekijk de foto's onderaan het bericht voor een inkijkje in het interieur van de zaak.

Foto's: Victor van Leeuwen
Design: Heineken Interieur Design
Interieurbouw: Kroeze Interieur
Meubilair: Satelliet
Sfeerontwerp licht en geluid: dEP de Sfeerontwerpers

Grand Bar & Brasserie Marie

Bij binnenkomst loop je meteen het bargedeelte in. Loop je Marie iets verder in, dan kom je in het dinergedeelte. De menukaart bevat gerechten van lokale producten. De gerechten zijn Frans met een Nederlandse twist. Zo staat er rilette op de kaart, maar wel uit Friesland.

Monumentale karakter

Directeur Erik van Dijk: “De afgelopen honderdvijftig jaar konden alleen leden het pand betreden of groepen die een zaal huurden. Om het toegankelijk te maken voor publiek werd aan de voorzijde een entree gecreëerd. Op een van de wanden is door lithograaf Jeroen Hermkens een wandschildering van de Mariaplaats gemaakt.” Antoine Pruyn van Heineken Interieur Design over het design van Marie: “Het pand moest ingrijpend worden verbouwd. De allure van het monumentale karakter moest terugkomen in het interieur. Het ontwerp is een eigentijdse vertaling van de klassieke Parijse brasserie.”

Marie valt onder de Oud London Horeca Groep, een familiebedrijf dat meerdere (horeca)bedrijven bezit, waaronder hotel-restaurant Oud London, de horeca-exploitatie van Slot Zeist en Grand Café Zeister Bosrust (allemaal Zeist).

Grand Bar & Brasserie Marie, Utrecht 1 Grand Bar & Brasserie Marie, Utrecht 4
Grand Bar & Brasserie Marie, Utrecht 2 Grand Bar & Brasserie Marie, Utrecht 3
Grand Bar & Brasserie Marie, Utrecht 5 Grand Bar & Brasserie Marie, Utrecht 8
Grand Bar & Brasserie Marie, Utrecht 9 Grand Bar & Brasserie Marie, Utrecht 10
Artikel delen