[Geopend] Grebbelounge in Renswoude

[Geopend] Grebbelounge in Renswoude

De Grebbelounge in Renswoude is een vrij nieuw restaurant op een historische locatie, waar gasten kunnen neerstrijken voor ‘koffie, lunchen en loungen’, midden in de natuur. Het is gevestigd op het Fort aan de Buursteeg bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum. De link met die bijzonder plek wordt benadrukt in de inrichting van de horecazaak. Homint zorgde voor het ontwerp. In maart werd het terras opgeleverd en eeder dit jaar het restaurant.

“De industriële sfeer en de kleuren donkerrood en legergroen uit het fort hebben we terug laten komen in het interieur”, zegt Nienke Idzerda van horeca interieur inrichter Homint. “De vloer is van beton en ook het plafond is in die betonkleur gespoten. De buizen die door het nieuwbouwpand lopen hebben we in het zicht gelaten, zodat het wat minder modern oogde. Maar we hebben het geheel comfortabel en warm gemaakt door ook mooie stoelen met armleuningen in dat decor te plaatsen en veel natuurlijke materialen te gebruiken, zoals eikenhout.” Aan de wand hangen grote, historische foto’s van de Grebbelinie.

Natuurlijke omgeving
Ook buiten heeft Homint de kleuren en die stoere maar gezellige sfeer doorgevoerd, op het terras dat in de winter overkapt wordt. “Daar kunnen gasten, net als binnen, plaatsnemen aan hoge en lage tafels”, zegt Idzerda. In sommige van die tafels is ruimte voor een vuurhaard, zodat mensen ook op koudere dagen buiten kunnen zitten en kunnen genieten van de natuurlijke omgeving. Een omgeving waar Idzerda overigens wel rekening mee moest houden bij het ontwerpen van de verlichting op het terras: “Er zitten vleermuizen in het gebied, die je niet mag storen met felle verlichting die omhoog schijnt.”

​Vertrek- en eindpunt
De Grebbelounge vormt dus een mooi vertrekpunt – of eindpunt voor mensen die de Grebbelinie willen ontdekken. Hoewel Idzerda gelooft dat het ook andersom werkt: dat gasten voor de gezellige Grebbelounge komen, en de Grebbelinie óók meepakken.
 

 

Artikel delen