Guillaume de Beer opent Bar Gui, Amsterdam: reis langs de kust van Bretagne

Guillaume de Beer en zijn nieuwe zaak Bar Gui

Guillaume de Beer opent Bar Gui, Amsterdam: reis langs de kust van Bretagne

Bar Gui is een nieuwe hotspot aan de Prinsengracht in Amsterdam van ondernemer en chef-kok Guillaume de Beer. We kennen De Beer ook van Paindemie in Amsterdam en als voormalig mede-eigenaar van The Breda Group. Met zijn nieuwste restaurant laat hij gasten een stukje van Bretagne proeven. De plek waar hij als kind veel tijd doorbracht. Bekijk de foto’s onderaan dit bericht.

Foto's: Chantal Arnts

Chef-kok Guillaume de Beer is eigenaar van Paindemie in Amsterdam en voormalig mede-eigenaar van The Breda Group. Tijdens een interview met Entree vertelde De Beer dat hij vertrok bij de horecagroep, omdat hij graag weer eigen baas wilde zijn. De ondernemer heeft nu zijn nieuwe zaak aan de Prinsengracht in Amsterdam geopend: Bar Gui.

Het interieur

Bar Gui kreeg een stoer, donker en ruig uiterlijk. De zaak is opgedeeld in twee ruimtes. Boven bevinden zich de grote bar (een echte eyecatcher) en de keuken. Zodra je naar beneden gaat, kom je terecht in de eetruimte waar houten stoelen en marmeren tafels in een intieme, maar gezellige opstelling staan. Aan het plafond hangt rode neonverlichting die zorgt voor een warme sfeer tijdens het diner.

'Gasten kiezen voor een carte blanche'

Het menu

Op de menukaart komen de Bretonse en Brabantse invloeden terug van De Beer. Zo neemt de chef-kok je mee langs de kust van Bretagne. De plek waar hij veel tijd spendeerde als kind en waar hij nog steeds elke zomer naartoe gaat. Er wordt met een vast menu gewerkt: een ‘carte blanche’. Gasten worden dus verrast door de culinaire hoogstandjes van De Beer.

Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-13
Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-15 Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-14
Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-16
Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-5 Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-6
Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-7 Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-4
Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-9 Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-1
Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-8 Bar Gui-Amsterdam-Chantal Arnts-3
Artikel delen