Amarone* Rotterdam heropent na brand

Amarone* Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand in augustus 2019.

Het restaurant werd vorig jaar getroffen door een brand in de kelder. De gevolgen van de rookschade waren zodanig dat een groot deel van het interieur vernieuwd moest worden, evenals de wijnvoorraad. Chef Jan van Dobben: ”We zijn blij dat we na een half jaar weer open kunnen gaan en mijn handen jeuken om weer te koken voor onze gasten. Het nieuwe interieur dat we grotendeels zelf ontworpen hebben, is modern klassiek en laat Japanse invloeden zien. Eyecatchers zijn de witte driedimensionale muur rond de open keuken, het op Japan geïnspireerde fotokunstwerk van fotograaf Casper Faassen en de lampen boven de bar in de vorm van als origami gevouwen vogels. Om de gast comfortabel te laten genieten hebben we gekozen voor met linnen beklede ronde tafels en met grijze stof beklede ‘kimonochairs’. De banken langs de lange muur zijn verdwenen.”

Kookstijl onveranderd

Wat niet veranderd is, is de kookstijl. Van Dobben: “De gast kan nog steeds gerechten met subtiele Japanse technieken verwachten. Producten als vlees, vis en groenten komen zoveel mogelijk van dichtbij, waarbij ik ze combineer met technieken die ik opdoe tijdens onze jaarlijkse reizen naar Japan. Samen met Yuri Wattimena en Koen van Kempen in de keuken gaan we onze gasten weer als vanouds culinair verrassen.”

Volledig nieuwe wijnkaart

De tijdelijke sluiting van Amarone heeft geen gevolgen gehad voor de noteringen in de toonaangevende restaurantgidsen. Van Dobben: ”We zijn dankbaar dat we onze positioneringen mochten behouden, inclusief de Michelinster. En als kers op de taart is Yoshiko eind vorig jaar door Gault&Millau verkozen tot Sommelier van het Jaar 2020.” Door de rookschade bleek de in de loop der jaren zorgvuldig opgebouwde wijncollectie niet meer bruikbaar. Gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama: “Naast de nieuwe inrichting, ben ik de afgelopen tijd bezig geweest met het opnieuw samenstellen van de wijnkaart en het inkopen van de wijnen. Samen met onze maître-sommelier Jasper Verhagen hebben we een prachtige en afgewogen wijnkaart samengesteld.”

Artikel delen