[Foto's] Gerestyled: HFSLG in Bosch en Duin

[Foto's] Gerestyled: HFSLG in Bosch en Duin

Restaurant De Hoefslag* in Bosch en Duin is volledig gerestyled door Hans Kuijten en Claudia Saarloos. Zo zijn de kleine bistro en het sterrenrestaurant qua plek omgewisseld,  is er een nieuw terras, is de huisstijl veranderd en kozen de eigenaren een nieuwe naam: HFSLG. Bekijk foto's van het resultaat onder dit bericht.

Foto's: Peter Baas

Wat vroeger het grote fine dining-restaurant was, is nu de bistro geworden. Eigenaar Marco Peek: “We moesten vaak gasten teleurstellen die in de bistro wilden eten omdat deze vol zit.” Op de kaart staan klassieke gerechten en een aantal huisspecialiteiten zoals bouillabaisse en risotto met truffel. De bistro stond voorheen ook wel bekend als 'De Ruif'.

Intiemere ambiance
De plek waar voorheen de bistro zat, is nu het sterrenrestaurant met tien tafels geworden. Peek: "We wilden juist de gasten van het fine dining-restaurant een meer intiemere ambiance bieden." Daarnaast zijn het terras, de bar en de conferentiezaal vernieuwd. ​Vier weken geleden opende de vernieuwde horecazaak de deuren.

Geschiedenis van het restaurant
Van 1975 tot 1989 stonden de bekende broers Martin en Gerard Fagel er aan het roer. In de periode 1979-1980 en van 1987 tot 2005 had De Hoefslag één Michelinster en in de periode 1981 tot 1986 twee. Karl van Baggem zorgde er met zijn brigade voor dat Michelin in 2009 de Hoefslag na jaren van afwezigheid weer een Michelinster toekende.

​Onderdeel van BHG
Sinds juni 2015 is HFSLG onderdeel van BHG. Chef-kok Raoul Meuwese leidt het keukenteam. Zijn signature dish is kreeft met kalfszwezerik, peterseliewortel, pomme fondant, spinazie en beurre blanc saus. In 2017 behaalde het restaurant een 23e plaats in de Lekker500 2018.

 

Artikel delen