Hoe geef je je bedrijfskantine een horecakarakter?

Sans_Kaja_Fotograaf: Mike Rikken

Hoe geef je je bedrijfskantine een horecakarakter?

Het is alsof je een lunchroom binnenwandelt als je de bedrijfskantine van het magazijn van kledingshop Sans in Nijverdal bezoekt. Zo sfeervol! Kaja Horeca Interieurs is verantwoordelijk voor het gezellige interieur. We spraken met Tom Sans, mede-eigenaar van kledingshop Sans. Met een grote fysieke winkel in Rijssen, het nieuwe magazijn in Nijverdal en een succesvolle online shop, zijn hij en zijn broer Nick een begrip in de modewereld.

Foto's: Mike Rikken

Verhuizing Sans

Samen met zijn broer Nick runt Tom het bedrijf Sans. Hun focus? Een bijzonder ruim assortiment dames-, heren- en kinderkleding van verschillende merken. Met een grote fysieke winkel in Rijssen en een succesvolle online shop, zijn deze mannen een begrip in de modewereld. Om hun ambitie kracht bij te zetten en om aan de vraag van hun klanten te kunnen blijven voldoen, was het tijd voor uitbreiding van hun magazijn. Het magazijn van Sans verhuisde onlangs van Rijssen naar Nijverdal.

Medewerkers centraal

Een nieuwe locatie, een nieuw pand met veel potentie en allerlei ideeën voor het creëren een toffe bedrijfskantine. Een kantine die past bij de ambitie en het familiekarakter van Sans en waar medewerkers gezelligheid en gastvrijheid ervaren. Maar waar begin je met je inrichting? Want heel veel toffe ideeën vormen nog geen passend design of slim doordacht interieurontwerp. Daar liepen deze ondernemers in de praktijk ook tegenaan. En toen kwam Kaja in beeld.  

Kaja Interieurs Nijverdal Bedrijfsfoto Fotografie Mike Rikken
Bedrijfskantine van Sans in Nijverdal. De blauwe wand achter de grote bartafel is een ‘spijkerbroekenwand’.

Een bedrijfskantine met horeca-uitstraling

Ideeën, wensen, behoeftes en functionaliteiten voor de inrichting en het interieur van de nieuwe bedrijfskantine, die hadden de Sans broers wel. Eén ding was zeker; het moet geen saaie kantine worden waar eigenlijk niemand graag zit. Het moet echt een eigen karakter hebben en bijna een magneet zijn voor medewerkers. Een plek waar mensen even tot rust kunnen komen of kunnen lunchen. Sfeervol, gezellig en gastvrij. En ook ruimte voor fun. Dat was de input voor de ‘design sprint’ die Kaja Interieurs voor dit project heeft ingezet.

Het resultaat? Een bedrijfskantine die als een warme jas past bij Sans, een horecabeleving die samengevat kan worden als ‘Step into Style’ en dat alles ruim binnen budget.  

Work hard, play hard

Hoewel Tom het niet zeker weet, zegt hij: ‘Mijn broer en ik zijn samen de online shop gestart vanuit onze fysieke winkel in Rijssen en werken al jaren keihard samen. Wellicht dat onze familieband een rol heeft gespeeld in het snel kunnen schakelen en bepalen van de sfeer en het karakter van het nieuwe interieur. Gezelligheid en warmte.’ 

Work hard, play hard, dat is wel een beetje het motto van Sans. Dat sportieve karakter mocht qua beleving zeker terugkomen in de bedrijfskantine. De designers van Kaja kregen, tijdens de design sprint, de volledige vrijheid in het ontwerpen van het nieuwe interieur. Maar één ding was zeker, de pooltafel moet een mooi plekje krijgen. Daarmee scoren we punten. En dat is meer dan gelukt.  

*Tekst gaat verder onder de afbeeldingen van de bedrijfskantine van Sans in Nijverdal.

Sans_Kaja_Fotograaf Mike Rikken_2 Sans_Kaja_Fotograaf Mike Rikken_3


Kaja design sprint  

De Kaja design sprint. Wat houdt dat in? De designers vertellen: 'Het is een unieke aanpak waar we in no time tot een passend, pakkend en slim interieurontwerp komen met een horecakarakter. Een speciaal, in eigen huis ontwikkelde design sprint of ‘snelkookpan sessie’ om tot een ‘horecaconcepten voor op kantoor’ te komen. Denk hierbij aan bedrijfsrestaurants, bedrijfskantines, bedrijfslounges of werkcafés.'

Samenwerken vanaf de eerste klik  

Wat Tom en Nick vooral konden waarderen aan de samenwerking tussen Sans en Kaja was de klik en de communicatie. 'Die was gewoon hartstikke goed, geeft Tom aan. De lijntjes waren kort, er werd helder & eerlijk gecommuniceerd, snel geschakeld en iedereen was op de hoogte van wat er tijdens de uitvoering moest gebeuren.'

‘Kaja heeft achteraf nog veel meer waarde gehad bij dit project dan we vooraf hadden verwacht of gehoopt’  

'De officiële opening was 24 januari. Nu kunnen alle collega’s echt gaan genieten van hun nieuwe plekje.'

Sans_Kaja_Fotograaf Mike Rikken_4 Sans_Kaja_Fotograaf Mike Rikken_5
Artikel delen