Hotel Casa in Amsterdam vernieuwt interieur

Tags: hotel

Hotel Casa in Amsterdam vernieuwt interieur

Het Amsterdamse Hotel Casa, gelegen aan de Eerste Ringdijkstraat, lanceerde deze maand officieel haar nieuwe kamers. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vernieuwing van het complete interieur. Het hotel, dat sinds eind jaren ‘50 bekend staat om zijn hybride concept, biedt met de kamers de perfecte uitkomst voor zowel hotelgast als student.

Hoewel deze gedurende het jaar naast elkaar bewegen, is het in de zomermaanden ruim baan voor de hotelgast: ieder jaar tussen 31 mei en 1 oktober zijn de kamers exclusief beschikbaar voor hotelgasten. Ook dit jaar zijn de kersverse kamers de hele zomer open voor boekingen.

hotel casa hotel en huis

Uniek hotelconcept

‘Young at heart’ is de lijfspreuk van Hotel Casa, dat zijn oorsprong vindt in de jaren ‘50. Vier ambitieuze studenten die als doel hadden de woningnood onder studenten op te lossen, besloten de kamers ook gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten. Zo kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Niet alleen zorgt dit er ieder jaar voor dat 350 studenten een dak boven hun hoofd hebben, het zorgt binnen Casa ook voor een bijzondere en inspirerende mix van mensen. Het bijbehorende Restaurant East en populaire dakterras GAPP, een biertuin die ook onder locals populair is, zorgen er bovendien voor dat het de student en hotelgast aan niets ontbreekt.

Functioneel en toch huiselijk

Het design van het nieuwe interieur is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen architectenbureau i29 en interieurontwerper Lensvelt. Samen creëerden zij een ontwerp dat uiterst functioneel is met behoud van een gevoel van huiselijkheid. Het interieur biedt mogelijkheid tot ontspanning, maar ook ruimte en faciliteiten voor een dag hard werken. Zo kan de student zich thuis voelen en zich de kamer eigen maken, terwijl de hotelgast de luxe en het comfort ervaart die bij een hotel horen.

hotelkamer hotel casa

Tot in de kleinste details

De dubbelfunctie van het hotel is terug te vinden in de kleinste details. Zo zijn kamers voorzien van een rails aan de muur: voor de hotelgast hangt hier een print, maar de student kan hier juist persoonlijke foto’s plaatsen. Het hoofdbord van het bed is van vilt, zodat er met punaises ingeprikt kan worden en onder het bed zitten grote lades, die zorgen voor voldoende opbergruimte.

hotelhal hotel casa

Studio Mae Engelgeer is medeverantwoordelijk voor materiaalkeuze en het motief van de gordijnen, het tapijt en de bedsprei en door creatief bureau Lesley Moore is de huisstijl doorgevoerd in kenmerkende CASA comics en associatieve woorden die overal in de kamers en gangen zijn terug te vinden. Alles in de energieke en vrolijke kleuren binnen de huisstijl van het hotel. Zo is overal over nagedacht, met als gemeenschappelijk doel een plek te creëren waar student en hotelgast zich thuis voelt.

“Meerwaarde creëren door te delen, dat is nog altijd de essentie van Hotel Casa. Hotel Casa heeft van oudsher hart voor de maatschappij en dat is iets om trots op te zijn. Het concept is er voor iedereen en juist die mix van mensen maakt het zo uniek,” zegt Jeroen Diepeveen, General Manager van Hotel Casa. “Het nieuwe design, waar we met een team van bevlogen en gepassioneerde mensen hard aan hebben gewerkt, brengt die bijzondere dubbelfunctie tot leven. We kunnen niet wachten onze studenten én gasten dit te laten ervaren!”

 

 

Artikel delen