Hotel de Timmerfabriek geopend in het Vlissingse Scheldekwartier

Hotel de Timmerfabriek - Angela Verdam
Tags: hotel

Hotel de Timmerfabriek geopend in het Vlissingse Scheldekwartier

De Rijksmonumentale Timmerfabriek uit 1914 is getransformeerd tot een 4-sterrenhotel en opende afgelopen weekend haar deuren. Hotel de Timmerfabriek bevind zich in het Vlissingse Scheldekwartier en beschikt over 68 kamers en suites, een Gastrobar, terras en bar. Het hotel is onderdeel van Kloeg Collection.

 

Foto's: Angela Verdam

Van Timmerfabriek tot hotel

De Timmerfabriek uit 1914 in Vlissingen is een industriëel Rijksmonument. Hotelexploitant Michel Kloeg vertelt: “Het was één van de eerste gebouwen met een betonskelet. De grote raampartijen en het glazen dak zorgden voor veel lichtinval. Een must voor de timmerlieden die hier werkten aan de houten interieurs van grote schepen.”

In de loop van de jaren heeft de Timmerfabriek vele functies gehad. Van grote timmerfabriek naar een kleinere werkplaats, opslagruimte, leegstand, en - in recentere jaren - als pop-up locatie voor evenementen. Kloeg: “En nu is het een prachtig hotel. Het pand is volledig hersteld en herbouwd. De historische elementen hebben we hierbij kunnen bewaren.” Ook het geliefde torentje, dat bij een bombardement in 1943 was gesneuveld, is in ere hersteld en doet nu dienst als luxe penthouse.

Hotel de Timmerfabriek - Pand - Angela Verdam
De Timmerfabriek

Kamers en voorzieningen 

Hotel de Timmerfabriek biedt 68 kamers en beschikt daarnaast over een Gastrobar, ruim terras en een bar. Hotelmanager Laurens Mulder vertelt: “Het hotel biedt niet alleen kamers voor stellen en zakelijke gasten, maar ook luxe suites en familiekamers voor vier, vijf en zes personen.” Elke kamer is uitgerust met een luxe badkamer met regendouche. De meeste kamers hebben een aparte slaapvide van waaruit je door de metershoge ramen zo de haven van Vlissingen en het Scheldekwartier inkijkt. “De suites onder het torentje en het penthouse hebben ramen rondom voor een extra wijd uitzicht op de aangemeerde schepen”, aldus Mulder.

Hotel de Timmerfabriek - Superior Suite 4P - Living - Angela Verdam Hotel de Timmerfabriek - Superior Family Room - Angela Verdam

Gastrobar de Timmerfabriek

Eten en drinken is een belangrijke toevoeging voor het hotel. Met Gastrobar de Timmerfabriek wordt hier een voor Kloeg Collection nieuw concept opgezet. Chef-kok Frederik Karr bereidt hier met zijn keukenbrigade verschillende bites die met het hele gezelschap gedeeld kunnen worden. In de eerste periode zal de chef-kok met een dagkaart werken, later zal er een uitgebreider menu komen.

Ook op het terras aan de Albionkade en in de bar in het hart van het hotel kunnen hotelgasten, locals, en nieuwsgierigen de sfeer en de smaak proeven van de Timmerfabriek.

Gastrobar de Timmerfabriek - Angela Verdam
Gastrobar de Timmerfabriek

Kloeg Collection

Michel en Sophie Kloeg staan aan het hoofd van Kloeg Collection. Inmiddels hebben ook kinderen Nina, Laura en Floris zich aangesloten bij het familiebedrijf. Kloeg Collection exploiteert luxe 4-sterren vakantieverblijven op verschillende locaties in Zeeland. Er wordt gestreefd naar een beleving op 5-sterrenniveau door blijvend te herinvesteren in de accommodaties en gasten een zo vriendelijk en gastvrij mogelijk verblijf te bieden.

Artikel delen