Hotel not Hotel opent kunstzinnig hotel in Rotterdam

Hotel not Hotel opent kunstzinnig hotel in Rotterdam

Hotel not Hotel heeft de deuren geopend van haar tweede vestiging. Na Amsterdam is er nu ook een Hotel not Hotel in het centrum van Rotterdam. Het pand aan de Schaatsbaan 83 is volledig omgetoverd tot een 36 kamer tellend hotel. Gelegen in hetzelfde pand opent Hotel Not Hotel ook een Mexicaanse restaurant en cocktailbar: Jesús Malverde. Foto’s van het hotel staan onderaan dit bericht.

Hotel not Hotel Rotterdam

Zoals de naam al doet vermoeden, is Hotel Not Hotel geen standaard hotel. In essentie voldoet het aan de omschrijving maar wie binnenstapt en rondkijkt begrijpt meteen waarom dit meer dan een hotel is. In samenwerking met kunstenaars Arno Coenen, Hans van Bentem, Sander Wassink en Jelle Mastenbroek worden hotelkamers gerealiseerd in de meest uiteenlopende stijlen.
Bruno Bont één van de eigenaren van Hotel Not Hotel: ”In onze hotels streven we naar het neerzetten van een exceptionele beleving voor onze gasten. Het exterieur van de kamers moet dusdanig bijzonder zijn dat je er bij binnenkomst bijna een museumwaardig gevoel van krijgt”. ”Rotterdam is voor ons een logische plek om onze tweede vestiging te openen. De opvallende architectuur en het eigenwijze karakter van de stad sluiten naadloos aan bij het concept van Hotel Not Hotel,” vult mede-eigenaar Tijmen Receveur aan.

Hotel not Hotel

Kunstzinnig spektakel in de vorm van een hotel

Het hotel in Rotterdam, dat op slechts 250 meter van het Rotterdam Centraal Station ligt, telt 36 kamers waarvan 3 suites met jacuzzi op de kamer. De kamers zijn verstopt of vermomd als kunstzinnige objecten. Het open karakter van het hotel tekent zich doordat er geen anonieme hotelgangen zijn. Zo grenzen de kamers aan twee binnenpleinen die dienen als sociale omgeving waar hotelgasten samen kunnen komen. Een van de betrokken kunstenaars, Arno Coenen, vertelt: “Toen mijn collega-kunstenaars en ik de vraag kregen om creatieve designs te creëren voor Hotel Not Hotel, was werkelijk niets te gek.”
“Zelf ontwierp ik het design van de koekoeksklok, welke fungeert als gevel van een aantal kamers. Maar ook een Candy House en verticaal zwembad sieren de binnenpleinen. Het aantal verschillende designs moet de gasten op een ontdekkingsreis door het hotel doen gaan.”

Come to Jesús

In het hotel opent ook een bijbehorend Mexicaans restaurant met cocktailbar onder de naam Jesús Malverde. Het restaurant biedt plaats aan 85 gasten binnen en zeker 90 gasten buiten op het terras. In het restaurant kunnen bezoekers 7 dagen per week genieten van diner en cocktails tot in de late uurtjes. Daarnaast is er de mogelijkheid tot take-out en delivery. De kaart zal voornamelijk bestaan uit Mexicaanse streetfood oftewel antojitos (letterlijk: “kleine trek”). Daarbij ligt de focus op taco’s. De tortilla’s worden hiervoor dagvers geleverd door de enige authentieke Mexicaanse tortilla bakker in Nederland. Het interieur van het restaurant is een verlengstuk van het hotel en volgt de kunstzinnige insteek op door middel van een uniek en gewaagd interieur.

Gebiedsontwikkeling

Hotel Not Hotel bereid plannen voor om in samenwerking met de Gemeente Rotterdam de Schaatsbaan en het omliggende gebied verder te ontwikkelen. Dennis Vermeulen, operationeel directeur: “Wij vinden het belangrijk om iets terug te doen voor stad en de directe omgeving van het hotel. Daarom zullen wij met initiatieven komen om kunst en kleur in het straatbeeld te verwerken en zodoende een zeer prettige omgeving te creëren voor zowel buurtbewoners als bezoekers.”

Tags: 
Artikel delen