Horecazaak Abrona is nu Broeck Oudewater

Horecazaak Abrona is nu Broeck Oudewater

Nadat Hotel-restaurant Abrona in Oudewater vorig jaar bekendmaakte ermee te stoppen, werd het gekocht door een consortium van tien maatschappelijke ondernemers uit de buurt. Inmiddels is het heropend als Broeck Oudewater. De nieuwe exploitanten zijn Don Janmaat en Jamie de Jong. Net als bij Abrona werken ook hier mensen met een (lichte) beperking. Kijk voor foto’s van het interieur onder het bericht.

Broeck Oudewater heeft een maatschappelijke functie

De twee transformeerden het bedrijf, dat te vinden is in een monumentaal pand en bestaat uit een hotel met 24 kamers, grandcafé, serre en terras aan de achterzijde, in drie maanden tijd tot een eigentijdse zaak. Net als de voorganger heeft ook deze onderneming een maatschappelijke functie. De twee ondernemers werken daarvoor samen met de Stichting Ouderenzorg Oudewater. Minimaal de helft van de werknemers heeft een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, zoals psychische stoornissen en auditieve- en visuele beperkingen.

Broeck Oudewater wil juiste support geven

Ze zeggen: “Broeck streeft naar een inclusieve organisatie. Door de samenwerking met Stichting Zorg Oudewater (De Wulverhorst) zijn wij in staat om leer-, werk- en dagbestedingplekken te realiseren met de juiste support. Werken en leren in een veilige en passende werkomgeving is key. Bij Broeck werken mensen met en zonder arbeidsbeperking. Onze medewerkers met een arbeidsbeperking hebben bijvoorbeeld een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, psychische stoornissen en auditieve- en visuele beperkingen.”

Springplank voor werknemers met beperking

Waarom vinden Janmaat en De Jong dit zo belangrijk? “Er zijn veel mensen met een arbeidsbeperking die op zoek zijn naar een leuke, uitdagende en leerzame baan. Broeck is ontstaan omdat wij van horeca en gastvrijheid houden maar ook om juist deze groep verder te helpen en zich verder te kunnen ontwikkelen. Ons doel is om een springplank te zijn voor deze groep. Hoe tof zou het zijn als ze door kunnen groeien naar een andere of reguliere baan binnen Oudewater of elders!”

Artikel delen