The Monument: nieuw designhotel in Den Haag

The Monument: nieuw designhotel in Den Haag

Eind vorig jaar opende boetiekhotel The Monument in het centrum van Den Haag. Hedendaagse kunst en verrassende, moderne details worden gecombineerd met monumentale deuren, glas-in-loodramen, klassieke schouwen en hoge plafonds. Foto’s van het hotel vind je onder het artikel.

The Monument als inspirerende omgeving

The Monument

Er zijn tien kamers en geen één daarvan is hetzelfde. Designer Jan de Koning van Studio FUNC: “Een eigentijdse gast is op zoek naar een inspirerende omgeving. Niet naar een dertien-in-een-dozijnkamer. Daar zijn er al genoeg van.”

 

Tien keer anders

In de Junglesuite begeven gasten zich in een privéregenwoud en op de tweede verdieping is The Concrete Room, een urban retreat met een clean design met grijze tonen. In de Wood Room voeren hout en warme kleurtinten de boventoon en The 1st Floor Apartment beslaat met 72 vierkante meter de hele eerste etage.

Design-familiezaak

Eigenaren van het hotel zijn Ellen de Kroes en haar zoon Jan de Koning. Hij verzorgde het design en opende in 2014 in het naast gelegen pand hostel Kingkool. Lees er meer over in dit eerder verschenen artikel op Entreemagazine.nl.

Artikel delen