Hotspot aan het water: Ode aan de Amstel

Hotspot aan het water: Ode aan de Amstel

Amsterdam heeft een nieuwe hotspot aan het water. Restaurant Ode aan de Amstel, vlakbij het Amstelstation, is elke dag open. Gasten genieten hier van de all day dining-kaart, het Chef’s Menu, een Sunday Brunch of een borrel.

Ode aan de Amstel

Vleugje Amsterdam aan Zee

Op zomerse dagen kunnen gasten van de zon genieten op het terras van Ode aan de Amstel. De lange loungebank vol kussens nodigt uit om lekker neer te ploffen en de strandstoelen zorgen voor een vleugje Amsterdam aan Zee. Ook kunnen gasten er tijdelijk hun bootje aanmeren om een vooraf bestelde take away-maaltijd af te halen. En lopen de temperaturen hoog op, dan is er aan de rechterzijde van het pand een zwemgedeelte met een trapje richting het water. In de winter zullen heaters en dekens het buitengedeelte verwarmen. “Op die manier bieden we een fijn terras het hele jaar door”, zegt gastvrouw Priscilla den Ouden.

Aziatische twist

In de keuken van Ode aan de Amstel zwaait chef-kok Nick Schouten de scepter. Samen met chef Nom bedacht hij de klassiekers met een bijzondere, Aziatische twist op de all day dining-kaart. Denk aan: strandkrabbensoep met een rode curry, verschillende spiesen met onder andere maiskip, gamba’s en pittige tofu van de Japanse Konro Grill, oesters in Thaise stijl en coquilles gemarineerd met sojasaus en voorzien van een schuim van passievrucht. Daarnaast staat er elke dag een andere special op het menu. Het Chef’s Menu is een verrassing van drie of vier gangen; de keuken speelt regelmatig met de samenstelling en volgorde van de gerechten.

Ode aan de Amstel

Vrouwelijke biersommelier

Ode aan de Amstel serveert een fraai wijnarrangement bij de gerechten, maar ook mooie bieren. Biersommelier Whitley-Ann, een van de weinige vrouwelijke biersommeliers in Europa, verrast gasten naar wens met bijzondere combinaties. Het restaurant heeft bovendien een eigen speciaalbier: Eau de Blond.

Sunday Brunch

De zondagmiddag staat bij Ode aan de Amstel in het teken van de Sunday Brunch. Van 11.00 tot 16.00 uur genieten gasten van diverse hartige en zoete brunchklassiekers, zoals Eggs Benedict met Noordzeekrab en wentelteefjes met rood fruit én van het uitzicht over het water.

Privédiners of vergaderen

Ode aan de Amstel heeft beneden het restaurantgedeelte met uitzicht op de Amstel. Bij mooi weer staan de schuifpuien open en genieten gasten van het gezellige vertier in de bootjes op het water. Gasten kunnen ook aan de eetbar reserveren en zien hoe de kok hun gerechten bereidt, want Ode aan de Amstel heeft een open keuken. Een trap middenin de zaak voert naar de bovenverdieping. Daar bevindt zich een privézaal met een grote ronde tafel voor een gezelschap van twaalf tot veertien personen. “Speciaal voor deze verdieping hebben we een toiletgroep laten bouwen, zodat gasten hiervoor niet naar beneden hoeven”, vertelt Den Ouden. De bovenverdieping is geschikt voor vergaderingen, privédiners of andere evenementen. Deze ruimte heeft een eigen bar, grote raampartijen die open kunnen en ook weer uitzicht op de Amstel.

Ode aan de AmstelOde aan de Amstel

Interieur: warm en industrieel

Beneden biedt Ode aan de Amstel plek aan zestig gasten, het terras aan tachtig en op de bovenverdieping is er plek voor tachtig zittende en honderdtwintig staande gasten. Voor het interieur zijn warme kleuren gebruikt in combinatie met industriële materialen zoals staal en witte, marmeren tafels.

Artikel delen