Wij stelden vijf vragen aan Tim Jongens, een van de eigenaren.
“Gasten zijn over het algemeen erg enthousiast. We bieden een mooie mix tussen klassiekers en hedendaagse craft bieren. Voor de beer geeks is er het ‘zwarte boek’ met exclusieve bieren en voor beginnende bierdrinkers staan er talloze instapbieren op de kaart.”
“De hopbommetjes doen het ontzettend goed. Bij dit bier wordt veel aromahop gebruikt en het bier kenmerkt zich door fruitige tonen. Daarnaast stijgt de populariteit van laag-alcoholische en alcoholvrije bieren enorm en zijn dit naast de tapbieren absoluut de hardlopers!”
“Van deze trend merken wij vanuit de gasten weinig, maar we zien wel dat het aanbod van de brouwerijen steeds groter wordt. In de zomer gaan we wel weer frisse sours van de tap aanbieden, dus wellicht merken we dan de groeiende vraag. Zelf zijn we overigens gek op sours!”
“Vaak vinden gasten het lastig om te beschrijven wat ze nou écht lekker vinden. De digitale biersommelier helpt ze om een keuze te maken uit een aanbod van plusminus honderd bieren. Door een paar gerichte vragen te stellen komt de digitale sommelier terecht bij de bierstijl die aansluit bij het smaakprofiel van de gast.”
“Een echte aanrader is de snoekbaars met appelstroop, savooiekool, kleine ingelegde uitjes, aardappelpuree en saus van ‘sour ale’. Het bier dat we hierbij adviseren is Erve, een saison van Nevel Artisan Ales uit Nijmegen.”