5 vragen aan: Bierhotspot IJver, Amsterdam

5 vragen aan: Bierhotspot IJver, Amsterdam

Afgelopen zomer opende IJver de deuren op de NDSM-werf. Een all-day concept met veel aandacht voor bier.

Wij stelden vijf vragen aan Tim Jongens, een van de eigenaren.

1. Bier speelt een belangrijke rol in jullie concept. Hoe is de feedback van gasten over jullie assortiment?

“Gasten zijn over het algemeen erg enthousiast. We bieden een mooie mix tussen klassiekers en hedendaagse craft bieren. Voor de beer geeks is er het ‘zwarte boek’ met exclusieve bieren en voor beginnende bierdrinkers staan er talloze instapbieren op de kaart.”

2. Zie je bepaalde trends in de bierkeuze van gasten?

“De hopbommetjes doen het ontzettend goed. Bij dit bier wordt veel aromahop gebruikt en het bier kenmerkt zich door fruitige tonen. Daarnaast stijgt de populariteit van laag-alcoholische en alcoholvrije bieren enorm en zijn dit naast de tapbieren absoluut de hardlopers!”

3. Sours worden ook steeds populairder. Merken jullie dat ook?

“Van deze trend merken wij vanuit de gasten weinig, maar we zien wel dat het aanbod van de brouwerijen steeds groter wordt. In de zomer gaan we wel weer frisse sours van de tap aanbieden, dus wellicht merken we dan de groeiende vraag. Zelf zijn we overigens gek op sours!”

4. Hoe werkt jullie digitale biersommelier in de praktijk? Stimuleert die de verkoop?

“Vaak vinden gasten het lastig om te beschrijven wat ze nou écht lekker vinden. De digitale biersommelier helpt ze om een keuze te maken uit een aanbod van plusminus honderd bieren. Door een paar gerichte vragen te stellen komt de digitale sommelier terecht bij de bierstijl die aansluit bij het smaakprofiel van de gast.”

5. Kun je een mooi voorbeeld noemen van bier en foodpairing op jullie kaart?

“Een echte aanrader is de snoekbaars met appelstroop, savooiekool, kleine ingelegde uitjes, aardappelpuree en saus van ‘sour ale’. Het bier dat we hierbij adviseren is Erve, een saison van Nevel Artisan Ales uit Nijmegen.”

Artikel delen