[Geopend] IJver in Amsterdam

[Geopend] IJver in Amsterdam

De deuren van IJver, midden op het iconische NDSM-Werf in de honderd jaar oude Scheepbouwloods in Amsterdam zijn begin deze maand geopend. Bier en spijs staan centraal in de nieuwe horecazaak van Herman Klukkert, Reinout Ezinga, Tim Jongens, Sikko de Jong, Arne Kleijn. Bekijk de foto's onder dit bericht. 

In de centrale loods is afgelopen jaar hard gewerkt aan een acht meter hoog restaurant met een groot terras. Ondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong, Tim Jongens, Herman Klukkert en Arne Kleijn hebben samen met ontwerpers Adam Marshall en Teske Clijsen (Koelhuis Frigo) de authentieke en industriële elementen van het robuuste pand gecombineerd met felle kleuren, planten, comfortabel meubilair en bijzondere objecten. Voor een stoere uitstraling zijn de muren bekleed met koudgewalst staal dat handmatig met een gasbrander is bewerkt. De ruimte is flexibel ingedeeld waardoor er ook meetings, presentaties en feestjes van vijf tot vijfhonderd man kunnen worden gehouden.

Eigenzinnige gerechten
De menukaart van IJver is een frisse mix van de Nederlands en de Franse keuken, samengesteld door chefkok en culinair adviseur Herman Klukkert. Hij gebruikt ingrediënten van Hollandse bodem, met een knipoog naar het eigenzinnige van Amsterdam. Bier is daarbij een belangrijk product, in de bar én in de keuken. Denk daarbij aan een haantje gestoofd in Weizenbier, een frisse, hoppige dressing van IPA met jonge peulvruchten en een slush puppy van kriekenbier.

Borrelhappen
Naast koken op de houtskoolgril, onderscheidt IJver zich met bijzondere borrelhappen: van authentieke curry worst tot jerk chicken, van huisgemaakte piccalilly met oude kaas tot aan charcuterie van Hollandse bodem. Daarnaast heeft IJver een selectie ingelegde, ingemaakte en geconserveerde groenten en fruit. Niet alleen om de Amsterdamse traditie van inleggen hoog te houden, maar ook om optimaal gebruik te maken van wat het seizoen te bieden heeft.

Bier en wijn
IJver heeft 34 tappunten, serveert biercocktails en heeft zo'n honderd verschillende bieren op fles. Ook de wijnliefhebber komt aan zijn trekken met een assortiment wijnen van een lokale wijnleverancier.

Meer lezen?
Lees hier een uitgebreid interview met de jonge ondernemers.

 

Artikel delen