INK Hotel Amsterdam nodigt horeca pop-ups uit

INK Hotel Amsterdam nodigt horeca pop-ups uit

INK Hotel - Mgallery nodigt Amsterdamse horecaondernemers uit om een pop-up te openen in het restaurant en de bar Pressroom. Het luxe boetiekhotel in hartje Amsterdam stelt binnen het nieuwe concept 'INK Invites' zijn restaurant beschikbaar aan onder andere kleine restaurants, winkeliers en freelance chef-koks, die door de aangescherpte coronamaatregelen minder of geen mogelijkheid hebben om gasten te ontvangen.

Pop-upseizoen in INK Hotel Amsterdam geopendpressroom restaurant ink hotel

In deze tijd, waarin horecaondernemers het zwaar hebben, laat INK Hotel hiermee zien dat zij elkaar kunnen helpen. Van restaurant nNea tot De Japanner; het pop-upseizoen is geopend in INK Hotel.

Verschillende pop-up thema's

De pop-ups creëren een bruisende sfeer in het hotel, met steeds verschillende thema's. Zo had restaurant nNea een succesvolle eerste editie in juli, was er in september een vegan pop-up met chef-kok Fidan Tekin en werd het hotel in Italiaanse sferen gebracht tijdens 'The Italian Journey', in samenwerking met de delicatessenwinkel Terre Lente. Ook voor de komende maanden staan er bijzondere pop-ups gepland.

Donderdag 8 oktober: 'The Botanical Beer Journey'

Waar eten en wijn in horeca onlosmakelijk verbonden zijn, is ook foodpairing met bier steeds populairder. INK Hotel organiseert in samenwerking met Lowlander Beer een avond die in het teken staat van deze combinatie: The Botanical Beer Journey. Lowlander Beer is bier gebrouwen met kruiden, specerijen en fruit, van de schil van citrusvruchten, tot thee en sparrennaalden. Verschillende varianten van Lowlander Beer worden tijdens de pop-up gecombineerd met een driegangendiner, bereid door de chef-kok van INK Hotel, Ian O'Reilly.

botanical beer journey

Donderdag 22 oktober: 'The Neapolitan Journey'

In oktober vindt de tweede pop-up plaats van 'INK Invites' met restaurant nNea. Het restaurant op de Bilderdijkstraat werd in september uitgeroepen tot beste pizzeria van Nederland én belandde dit jaar op nummer acht in de top vijftig van beste pizzeria's in Europa. nNea heeft niet genoeg ruimte voor de vele reserveringen, daarom stelt INK Hotel zijn restaurant ter beschikking. nNea's eigenaar en dough master Vincenzo Onnembo maakt een geheel Napolitaans viergangendiner met bijpassend wijnarrangement. Het geliefde pizzadeeg van nNea speelt uiteraard een belangrijke rol in het menu.

neapolitan journey ink hotel

Donderdag 29 oktober: 'The Japanese Journey'

INK Hotel en De Japanner sloegen de handen ineen nadat een van de locaties van de Japanner tijdelijk niet gebruikt kon worden in verband met onderhoudswerkzaamheden. Tijdens de pop-up krijgen gasten een Japans streetfood-menu in combinatie met bijpassende wijn, sake en cocktail met Otenba, een begin dit jaar gelanceerde Amsterdamse gin en jenever in één - een ode aan Japan.japanese jurney ink hotel

Iedere zaterdag en zondag: 'Bottomless Brunch'

Elke zaterdag en zondag organiseert INK Hotel de Bottomless Brunch. Gasten genieten van een zoet en een hartig gerecht, gecombineerd met - zoals het hoort bij een Bottomless Brunch - onbeperkt bubbels en een (virgin) cocktail.

En verder…exterieur ink hotel amsterdam

Komend seizoen volgen er meer pop-up-initiatieven. Zo organiseert INK Hotel later dit jaar een avond in samenwerking met de bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse van cocktailbars Dutch Courage en Flying Dutchmen Cocktails. 

Artikel delen