Jac Rijks en Yora Galjaard, bekend van Restobar Rosie in Utrecht, openen binnenkort hun tweede horecazaak: POLLY. Deze nieuwe wijnbar en werkplaats komt direct tegenover Rosie en biedt ruimte voor fermentatie, charcuterie, broodbakken en ingemaakte groenten. Gasten kunnen er terecht voor wijn, borrelhappen en een ongedwongen sfeer.
Hoofdfoto: Yora Galjaard en Jac Rijks
Twee jaar na de opening van Restobar Rosie is de zaak zo populair dat uitbreiding onvermijdelijk werd. “We hebben met Rosie een prachtige plek opgebouwd, maar merken dat we behoefte hebben aan een tweede locatie, een uitbreiding van wat we doen”, zegt Rijks. POLLY wordt geen kopie van Rosie, maar een complementaire zaak. “Het zal een beetje Rosie zijn. Maar vooral ook niet. Twee die elkaar sterker maken. Dat moet het worden. En ook hier: betaalbaar, kwaliteit en heel erg eigen."
De financiering voor POLLY regelden de ondernemers via crowdfunding: binnen vier dagen haalden Rijks en Galjaard het maximale doelbedrag van € 90.000 op. Op 1 februari wordt het pand officieel overgenomen en start de verbouwing. De investering wordt gebruikt voor de inrichting van de bar, een broodoven en werkruimtes. Als alles volgens plan verloopt, opent POLLY in april 2025 haar deuren.