Midden in het Haagse centrum, aan het Anna Paulownaplein, opende onlangs Jacob’s Bar & Grill. Eigenaren zijn Jaco de Kempenaer en Ser Alkan. Koken op open vuur staat centraal in het nieuwe restaurant.
Foto’s: Platefully
“Aan het sfeervolle Anna Paulownaplein in Den Haag brengen we de essentie van koken terug naar waar het ooit begon: open vuur", vertelt mede-eigenaar Ser Alkan over het concept. “Wij willen dat onze gasten niet alleen genieten van eten, maar ook van het proces eromheen. Zo zien, ruiken en horen gasten het vuur, terwijl hun vlees en groenten worden gegrild. Dit maakt het diner tot een ervaring op zich. Koken op vuur is voor ons de ultieme manier om smaak te ontwikkelen. Het is puur, krachtig en levert ongekende smaken op.”
De open keuken is dan ook een van de eyecatchers in het restaurant, waar gasten het kookproces van A tot Z kunnen volgen. Verder kreeg de zaak een sfeervolle en moderne uitstraling.
*Tekst gaat verder onder de foto.
Op het menu vind je een uitgebreid aanbod van gerechten. Zo start je met bites als brioche met ansjovis, gemengde olijven of black angus bitterballen. Ga je daarna over op voorgerechten als gegrilde aubergine, burrata met gegrilde perzik of steak tartare. En kies je tussen hoofdgerechten als 'firekissed' garnalen, een sappige black angus burger of een kogelbiefstuk. Nog ruimte voor een dessert? Kan ook: tiramisu, rum baba en een kaasplateau vind je ook terug op het menu.