Johan en Henk Kok openen MR Lely in Lelystad

mr lely lelystad

Johan en Henk Kok openen MR Lely in Lelystad

Kok Experience uit Harderwijk, een totaalconcept waar de elementen fun, food, movie en action centraal staan, breidt uit. In Lelystad opende onlangs een tweede vestiging, inclusief een imponerend restaurant: MR Lely. Qua design is er gekozen voor een warm huiskamergevoel, in samenwerking met interieurarchitect Antoine Pruyn van Heineken Interieur Design. Bekijk foto's van MR Lely in dit bericht.

Foto's: Pim Ras

All day long-concept

Ondernemersfamilie Kok: een begrip in Harderwijk. Zij begonnen in 1988 aan de rand van de stad met een tankstation en lunchroom Broodje Kok. In 2015 kwam daar op het aangrenzende perceel Kok Experience bij. In zes jaar tijd werd hier een totaal uitgaansconcept gerealiseerd, met een speelparadijs, escaperooms, lasergame arena, een bioscoop en restaurant. “Hier kan iedere doelgroep terecht voor een avondje uit”, vertelt eigenaar Johan Kok (rechts op openingsbeeld). “Dat ‘familiegevoel’ vinden we heel belangrijk, het zit inmiddels echt in ons bedrijfs-DNA.” 

Dat familiegevoel is nu ook naar hetstadshart van Lelystad gehaald. Half augustus opende hier een tweede locatie van Kok Experience, met twee keer zoveel capaciteit als in Harderwijk. “Hier hanteren we een all day long-concept, waarbij alles geënt is op beleving”, licht mede-eigenaar en zoon Henk Kok (links op openingsbeeld) toe. “Er is een bioscoop met zes zalen, vier escaperooms inclusief biercafé en gasten kunnen op twee verdiepingen lasergamen.”

Mr Lely in Lelystad

Eyecatcher: de bar

Horeca is eveneens een onderdeel van het concept en wel in de vorm van café-restaurant MR Lely. Een subtiele verwijzing naar Cornelis Lely, de naamgever van Lelystad. Een horecavoorziening die opvalt en niet alleen vanwege de evenwichtige prijskwaliteit, maar zeker ook vanwege het design. Dat is tijdloos, huiselijk, maar zeker ook opvallend, met een open keuken, bier-etalage en imposante dj-booth boven de bar. 

 “Er is gewerkt met steenvuurtafels en veel warme tinten”, vertelt Henk Kok. “De bar is echt onze eyecatcher en gemaakt met hard zwart staal. Maar door de warme witte verlichting voelt het toch heel huiselijk aan. Verder is er veel oog voor detail. Waar vind je nog hoekstripjes die meekleuren met de tegels? Een totaalconcept moet nu eenmaal van A tot Z kloppen.”

‘De samenwerking met Heineken Interieur Design bevalt heel goed’

Hoogst haalbare kwaliteit

Voor het design werd nauw samengewerkt met interieurarchitect Antoine Pruyn van Heineken Interieur Design. Een vanzelfsprekende keuze voor Johan Kok. “Heineken is een heel mooi en krachtig merk, met ook nog eens de beste designers in huis. Bovendien hadden we positieve ervaringen met Heineken Interieur Design in Harderwijk. Bij Kok Experience willen voor het hoogst haalbare gaan. Een samenwerking met een merk als Heineken past daarbij.”

Mr Lely in Lelystad Mr Lely in Lelystad

DJ-BOOTH BOVEN DE BAR

Aan Antoine Pruyn, interieurarchitect van Heineken Interieur Design, de taak om in Lelystad een huiskamergevoel te creëren op 550 vierkante meter over twee verdiepingen. “Het restaurant is zeven meter hoog, da’s behoorlijk wat. Door de bar centraal te stellen, is het gelukt toch een intieme ruimte te creëren”, meent hij. “De bar met 20 zitplaatsen strekt zich uit over de volledige hoogte van de ruimte, met bovenin de DJ-booth. Het is de eyecatcher van de zaak.”

Verder richtte Pruyn zich op het creëren van verschillende zones in het restaurant, zodat gasten op ieder moment van de dag op een andere manier gebruik kunnen maken van de ruimte. “Hoe verder je de zaak ingaat, hoe hoger je komt te zitten. Daarbij is gebruikgemaakt van verschillende zitmeubelen: aan de raamzijde fauteuils en poefjes en meer naar achteren hoge banken en barkrukken.” Qua materialen en tinten
is er gespeeld met industriële elementen en zeker ook warme tinten, om het geheel wat zachter te maken. Bijvoorbeeld door langs de gevel van het restaurant een soort tapijt van gekleurde tegels te maken. “Zo krijgt deze oppervlakte het huiskamergevoel.”

Mr Lely in Lelystad Mr Lely in Lelystad
Artikel delen