Kamers Badhotel Domburg vernieuwd: 'duurzaamheid hoog in ons vaandel'

Badhotel Domburg
Tags: hotel

Kamers Badhotel Domburg vernieuwd: 'duurzaamheid hoog in ons vaandel'

Badhotel Domburg in Zeeland heeft al haar kamers vernieuwd. Naast de verfrissende locatie van het hotel, hangt er door het vernieuwde hotel een lichte, open en frisse sfeer. 'Bij de verbouwing hebben we duurzaamheid hoog in ons vaandel gehouden'

Zin in het nieuwe seizoen

Directeur Michel van Espen heeft zin in het nieuwe seizoen: "We hebben veel vaste gasten die naar Badhotel Domburg komen omdat ze ons persoonlijk kennen en zeker weten dat alles weer zal zijn zoals het hoort. Onze huiselijke, ongedwongen en zorgvuldige aanpak ervaren zij als de grootste luxe." 

Knipoog naar de beau monde uit het verleden

Samen met interieurstyliste Belinda Ubbink van Studio Bink en projectmanager Rene Greveling van Bureau Brandmeester, werkten van Espen en zijn team aan de nieuwe uitstraling van het kusthotel. Alle 116 kamers en suites zijn vernieuwd. Gekozen is voor een lichte klassieke minimalistische basis met een knipoog naar het oude Kuur Hotel. De verschillende sferen van de kamers maken subtiele verwijzingen naar hoe er werd gesport, gebadderd in zee en geflaneerd in Domburg in de begindagen van het hotel, dat z’n deuren opende in 1866.

'Een lichte klassieke minimalistische basis met een knipoog naar het oude Kuur Hotel'

Oase van rust

Het hotel ligt vlak bij de duinen, tegen een bos aan. Bij strandpaviljoen Strand90, welke onderdeel is van het Badhotel, kan worden genoten van het uitzicht onder het genot van een hapje en een drankje. Het Badhotel heeft een grand café, een gastronomisch restaurant en een bibliotheek.

Badhotel Domburg

Duurzame keuzes

"Bij de verbouwing van het hotel hebben we duurzaamheid hoog in ons vaandel gehouden. Onder andere door warmteterugwinning, reductie van gasgebruik en hergebruik van materialen in te zetten”, vertelt van Espen.  “Sinds 2011 zijn we in het bezit van een Gouden Green Key status, een keurmerk dat laat zien dat een bedrijf er alles aan doet om het milieu te ontzien, maar zonder in te boeten op comfort of kwaliteit. In onze restaurants kiezen we bewust voor producten uit de streek, biologisch als het kan. Samen met onze leveranciers, maken we duurzame keuzes met respect voor mens en dier en rekening houdend met de seizoenen.”

Badhotel Domburg Badhotel Domburg
Artikel delen