[Geopend] Culinaire Proeftuin in Winterswijk

[Geopend] Culinaire Proeftuin in Winterswijk

Nel Schellekens, die bekendstaat op het ‘van-kop-tot-kont-koken’ en voormalig eigenaresse van restaurant De Gulle Waard in Winterswijk, begon onlangs een bijzonder nieuw project in Winterswijk: Nel’s culinaire proeftuin Het Keunenhuis. Dit doet zij samen met haar man Henk den Herder en in samenwerking met Natuurmonumenten.

Schellekens vertelt: “Het proeflokaal is te vinden in de achterhuis van boerderij Het Keunenhuis. Gasten die zich hebben ingeschreven schuiven aan aan mijn kookaltaar met braai. Ik serveer er uitgebreide proeverijmenu’s in allerlei thema’s, maar altijd van-kop-tot-kont. Maar gasten kunnen ook meekoken tijdens een workshop en er komt een divers aanbod van workshops. De achterliggende veestal, met een bakkers- en slagersdeel, rijpingscel en groente- en fruitkraam, gebruik ik namelijk erbij als kookschool. Het MEST (Maak En Smaak Theater) is een inspiratieruimte in de voormalige potstal/mestplaats. Hier geef ik ook proefcolleges of speciale gastlessen.”

Natuurmonumenten
Het Keunenhuis ligt op een Natuurmonumenten-landgoed en is van grote cultuurhistorische waarde. Afgelopen maanden is het volledig gerestaureerd, met behoud van originele elementen, zodat Schellekens haar plannen kan uitvoeren. Keunenhuis.nl

 

Artikel delen