Kokomo in Amsterdam opent in april: 'Groen paradijs voor de buurt'

Kokomo in Amsterdam

Kokomo in Amsterdam opent in april: 'Groen paradijs voor de buurt'

De groene all day hangout Kokomo opent dit voorjaar in de buurt van Hangar Oost in Amsterdam. Eigenaren, waaronder Mark Halbmeijer en Milan Bergh (Apto Architects), Bas Lammersen en Seger Abels (o.a. Sjefietshe), willen hier drie specifieke doelgroepen samenbrengen: ‘Het wordt een plek waar Amsterdammers, studenten en statushouders samenkomen.’

Tekst: Nadine Muijt

Groen paradijs

De horecazaak dankt zijn naam aan het gelijknamige liedje van The Beach Boys. In dat nummer is Kokomo een denkbeeldig paradijs, maar Kokomo in Amsterdam wordt een groen paradijs dat daadwerkelijk bestaat. Gasten kunnen plaatsnemen op het terras, in het restaurant een hapje eten of een plekje op het gras zoeken. Kokomo heeft een grondoppervlakte van maar liefst 2000 vierkante meter. Het restaurantgedeelte telt 100 vierkante meter en biedt ruimte aan 70 gasten. Dit gedeelte zal ook worden gebruikt voor partijen en evenementen.

De hele dag kun je bij Kokomo zaak terecht. In de ochtend voor een kop koffie en bananenbrood, in de middag een tosti en in de avond groenten en lokaal vlees en vis van de Zuid-Afrikaanse braai. Begin april 2024 start Kokomo met proefdraaien en wordt de buurt uitgenodigd. Vanaf mei 2024 opent Kokomo officieel haar deuren. 

Kokomo in Amsterdam_2

De buurt samenbrengen

Kokomo wil drie specifieke doelgroepen samenbrengen: Amsterdammers, studenten en statushouders. Mensen uit deze laatste groep zijn geen vluchtelingen meer en streven naar integratie in Nederland. Bij Kokomo wordt dit proces voor hen vereenvoudigd. Naast het restaurant en de buitenbar is er een paviljoen dat wordt verhuurd aan de welzijnsorganisatie Dynamo. Zij organiseren speciale evenementen voor statushouders, waaronder soepavonden.

Preview - Kokomo - Amsterdam Preview - Kokomo - Amsterdam 1


Ramen uit woningbouwproject uit de regio

Apto Architects is verantwoordelijk voor de architectuur en het interieur. Innovatie en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij zowel Apto als Kokomo. Er is goed nagedacht over afwatering in de bouw. Daarnaast zijn veel producten en materialen gerecycled of geüpcycled. Zo komen de ramen van een woningbouwproject uit de regio, is de zonwering gemaakt van kippenrenroosters en bestaat de houten hoofdconstructie uit bomen die zijn gekapt op de Veluwe. De gefineerde platen die voor het plafond van het gebouw zijn gebruikt, zijn gerecycled van de oude directievleugel van het ING-hoofdkantoor in Zuidoost Amsterdam.

 

Kopie van Kopie van Kopie Header VM (926 x 519 px) (4) IMG_9779
 
Kokomo in Amsterdam_3 Kokomo in Amsterdam_6
Artikel delen