Het nieuwe restaurant, LadyPapa in Bergen, heeft maandag 2 maart haar deuren geopend. In het voormalige Ner, is na een ingrijpende verbouwing van 3 maanden een restaurant van 750m2 gerealiseerd. Van de riolering tot de gehele elektriciteit, van de vloer tot het plafond, van de keuken tot de bar, alles is aangepakt.
De drie eigenaren (Marcel Hansen en Ramona Nijssen van IJkgebouw in Alkmaar, en André Rzepka van Fabels in Bergen), gaan er met een vijftallig managementteam alles aan doen, Lady Papa als een sfeervolle en succesvolle horecazaak op de kaart te zetten. Nijssen: ''We hebben een grote bar geplaatst met aan één zijde de productiekant en aan de andere zijde de bar/café-kant. De koffiebar is ingericht in samenwerking met Lavazza en we serveren biologische Kafa Koffie, de lekkerste! We hebben de koffiemachines etc. allemaal goud laten spuiten, zodat het echte eyecatchers zijn.''
De bar is bekleed met groen golfplaat, een marmeren barblad en afgewerkt met messing, zodat de uistraling zowel luxe, eigentijdsheid als een knipoog naar vroeger bevat. Nijssen: ''We hebben veel decor zelf uitgezocht en bepaald en daarbij hulp gehad van Adam Marshall van Koelhuis Frigo. De stijl laat zich omschrijven als een combi van art-deco, Hollywood Regency, botanical en hier en daar beetje klassiek van nu. De graffitiwanden zijn gespoten door graffiti-artists uit Amsterdam, die zijn ingehuurd en aangeboden door Duvel Moortgat. We schenken dan ook veel bieren van Duvel, zoals diverse bieren van Brouwerij ’t IJ als Le Chouffe en de Koninck. Ook is er een intensieve samenwerking met Princen Brouwerij via VHC Jongens, die ons tappils leveren, gelabeld onder de naam IJkgebrouw (het pils dat wij ook schenken in ons restaurant IJkgebouw in Alkmaar).''
In de bar staat een gebaksvitrine met patisserie van Waldo uit Amsterdam. Deze patisserie is in de avond de basis voor de desserts, om zo ook de keukencrew enigszins te ontlasten. De kaart is “feminine” met zowel veganistische als vegetarische gerechten, evenals vlees- en visgerechten met een aziatische twist, waarbij de Ottolenghi-style hier en daar ook doorgevoerd is. Nijssen: ''We hanteren een “urban kitchen”, wat zoveel voor ons betekent als een keuken zoals je die in grote steden ook zou vinden. Verder hebben we een sushibar waar onze sushikoks elke dag verse sushi bereiden en een cocktailstation waar onder andere de Papa Martini gemaakt wordt.'' Geopend dus voor koffie/gebak, lunch, diner, borrel. In de zomer terras met rond 70 zitplaatsen. Bij LadyPapa kan alleen met pin en creditcards betaald worden.