L'Atelier du Champagne in Amsterdam heeft een champagnebar en cave

Tags: wijn

L'Atelier du Champagne in Amsterdam heeft een champagnebar en cave

L’Atelier du Champagne verhuisde dit jaar naar het Rokin. Na vijf jaar vond de luxueuze wijnhandel het tijd voor nieuwe stappen. Daarom openden ze in een historisch pand in hartje Amsterdam een winkel, champagnebar, proefruimte en cave.

Foto: Remke de Lange en Daan Roosemaal 

L’Atelier du Champagne importeert champagnes van ruim twintig growers en familiedomeinen met eigen wijngaarden. Verder hebben ze een grote champagnecollectie van klassieke grandes marques, die soms al twee eeuwen champagne maken op hoog niveau.

Winkel L’Atelier du Champagne

In de winkel kun je terecht voor het zoeken naar een verrassende fles of een bekend etiket. Je hebt de keuze uit tientallen champagnes: van betaalbare mousserende wijnen tot topcuvée. De champagnes zijn ook online te bestellen.

Bar du Champagne en proefruimte

Bar du Champagne is dé plek voor champagneliefhebbers die willen ontdekken en genieten. Hier kies je voor champagne per glas, per fles of uit magnum. Wie van goede bubbels houdt, beleeft hier een goede tijd. Nieuwsgierig naar een bepaalde mousserende wijn? Dan ben je welkom in de proefruimte.

*Tekst gaat verder onder de foto

Cave

In de gekoelde cave liggen de juweeltjes: bijzondere cuvées, vintage champagnes en collector's items. In deze schatkamer kijk je je ogen uit. L’Atelier & Bar du Champagne zijn een startpunt voor de beginnende champagneliefhebber en een thuis voor de ervaren proever.

Artikel delen