Opening Le Marin Hotels Rotterdam in voorjaar

Opening Le Marin Hotels Rotterdam in voorjaar

Comfort met een gouden randje en een service waar je u tegen zegt. Tel daar een eigenzinnige no-nonsense attitude bij op en je hebt in een paar woorden de essentie van het Rotterdamse Le Marin Hotels te pakken. Het luxe Le Marin Boutique Hotel en zijn eigenwijze broertje, Le Petit Marin, openen beide in het voorjaar van 2021 in Rotterdam.

Recht door zee

Beide hotels zijn, op een steenworp afstand van elkaar, gevestigd in Middelland; een van de weinige vooroorlogse wijken in Rotterdam die nog in stand is gebleven. Het verhaal was er dus al, maar never judge a book by its cover. De authentieke panden bieden namelijk onderdak aan een flinke portie luxe en hedendaagse elegantie. Aan twee warme, sfeervolle thuishavens met een stevig karakter. Daar waar de hoofdrol is weggelegd voor een eclectische mix aan gasten.

hotelkamer le marin hotelsLe Marin boutique gevoel

Waar het ene hotel een complete gastervaring biedt van A tot Z, verloopt het bij het andere allemaal wat flexibeler en nonchalanter. Bij Le Marin Boutique Hotel begint een verblijf standaard met een glas bubbels in de elegante bar. Het stadshotel is de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip, maar ook het perfecte onderkomen voor de creatieveling die graag nieuwe inspiratie op doet bij de Rotterdamse musea en voor dat hardwerkende stel dat geheel zonder plannen even lekker wil rechargen.

Iets meer laidback

Bij Le Petit Marin heerst hetzelfde boutique gevoel en dezelfde service, maar in een andere vorm. Net iets meer laidback. Het hotel is bij uitstek dé plek voor de explorer voor wie vrijheid een groot goed is en die dan ook graag zelf de touwtjes in handen heeft. Dus is het ontbijt van een iets kleiner formaat voor on-the-go of in bed en staan alle hapjes en drankjes die bij Le Marin op de kaart staan, binnen no-time voor de deur met dank aan de roomservice.

hotelkamer le marin hotels rotterdamNautique c’est chic

Beide hotels zijn qua design gelijk aan elkaar. Interieurontwerpster Claire Ansems nam het interieur van beide hotels voor haar rekening en werkte vooral veel met tegenstellingen. Zo weet ze woest en elegant succesvol te combineren, worden zachte materialen feilloos afgewisseld met de wat hardere en blijken ruw en tactiel prima samen te gaan. Claire Ansems raakte geïnspireerd door tatoeagelijnen van stoere zeemannen en rauw Rotterdam. Ze ontwierp verschillende patronen en een lichtprogramma met dit gegeven in het achterhoofd.

Maritiem karakter

Ook is er hier en daar een subtiele verwijzing te vinden naar het maritieme karakter van de havenstad. Voor het design gebruikte ze voornamelijk donkere kleuren die de hotels een onderscheidend karakter geven en gasten het gevoel geven te baden in luxe en echt even weg van huis te zijn. In totaal heeft Claire Ansems vijf verschillende type kamers ingericht; van junior suite tot family room.

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!

Artikel delen